Superfan Gabriël uit Pittem tovert berging om tot Lisa Del Bo-museum

Gabriël ziet in het bezoeken van optredens van Lisa Del Bo een manier om op een aangename manier bezig te blijven en ziet zijn museum tegen dezelfde achtergrond. (Foto Jan)
Redactie KW

Gebriël Spriet heeft een ferme boon voor Lisa Del Bo. Hij en zijn vrouw rijden heel Vlaanderen af om optredens bij te wonen en hij heeft een museum aan zijn idool gewijd.

“We zijn echte liefhebbers van het Vlaamse lied en volgden de Vlaamse artiesten overal waar ze gingen”, zegt Gabriël. “In 1999 waren we op uitstap naar Nieuwpoort, toen we in de vismijn bijna letterlijk tegen Lisa Del Bo opliepen. We raakten aan de praat en ze kwam zo sympathiek over dat we haar zijn beginnen volgen. Zo zijn we op vandaag nog altijd lid van haar fanclub en proberen we naar zoveel mogelijk optredens te gaan. Ik moet wel zeggen dat ik, omwille van mijn leeftijd, zo stilaan de verre afstanden en heel late optredens links laat liggen.”

“Door de jaren heen ben ik ook alles van Lisa beginnen verzamelen en heb hiervan een klein museum gemaakt in een berging in de tuin. Ik maak ook bij elk optreden foto’s, die ik dan in fotoalbums bijhoud met de datum en de plaats van het optreden. Op die manier heb ik in de loop der jaren 105 albums gevuld.”

(JG)

Het volledige verhaal lees je in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 14 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier