Succes voor expo van William Kentridge in Brugge

Stefan Vankerkhoven

De tentoonstelling ‘William Kentridge. Smoke, Ashes, Fable’ in het Sint-Janshospitaal in Brugge sloot de deuren met een daverend succes: een bezoekerstotaal van liefst 43.186 bezoekers.

“Nooit eerder trok een tentoonstelling actuele kunst in Brugge zoveel belangstelling en waardering van de (inter)nationale media”, zegt Burgemeester Renaat Landuyt.

“Met de kwaliteiten van de kunst zelf en die van de gastcurator Magaret Koerner en scenograaf Sabine Theunissen, kon het team van Musea Brugge optimaal inspelen op de publieke interesse”, zegt Till-Holger Borchert, directeur Musea Brugge.

85% hoger

Ruud Priem, conservator van het Hospitaalmuseum: “In vergelijking met dezelfde periode in 2016/17 lag het bezoek nu 85% hoger. We merkten dat opvallend veel Bruggelingen de weg naar het Sint-Janshospitaal vonden, maar er kwamen ook verschillende mensen van ver buiten de regio om Kentridge’s werk te zien in dit bijzondere kader.”

Musea Brugge wil ook in de toekomst verder inzetten op kwalitatief hoogstaande tentoonstellingen actuele kunst op haar kernlocaties en in de Poortersloge.

Hedendaagse cultuurstad

Burgemeester Renaat Landuyt: “Het grote publieke succes van de Kentridge-expo in het Sint Janshospitaal toont aan dat Brugge zijn ambitie van hedendaagse cultuurstad ruimschoots kan waarmaken. Nu is het eerst de beurt aan Triënnale Brugge om het elan vast te houden, van 5 mei t/m 16 september 2018 met het hedendaagse kunst- en architectuurparcours ‘Triënnale Brugge 2018 | Liquid City – Vloeibare Stad’.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier