Studenten Cultuurmanagement zetten schouders onder geschift avondje jongerencultuur in Brugge

De prettig gestoorde tweedejaarsstudenten Cultuurmanagement van de Hogeschool VIVES campus Brugge. © svv
Redactie KW

Op maandag 30 april vindt in de Magdalenazaal (Magdalenstraat 27) in Brugge Stördt plaats, een culturele avond waar er plaats is voor zowel muziek, beeldende kunst als dans. De tweedejaarsstudenten Cultuurmanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge kregen van het Cultuurcentrum Brugge een budget én carte blanche voor dit bijzondere jongerenevenement dat twijfelt tussen krankzinnig en geschift.

Störd is Zweeds voor gestoord. Om het nog geschifter te maken, werd er nog een t aan toegevoegd. Stördt dus. “Het wordt een avond met een hoek af”, zegt Tijs Delacroix. Zo verzekeren de achttien prettig gestoorde tweedejaarsstudenten Cultuurmanagement van de Hogeschool VIVES campus Brugge. “De muziekartiesten die we uitverkoren hebben, zijn al even gek als wij”, klinkt het.

De lokale helden van Daan Soenens (gitaar), Jasper Hollevoet (bas) en Iben Stalpaert (drums) vormen samen Ventilateur en openen om 19 uur het muzikale luik van de avond met een instrumentale mix met elementen uit rock, jazz en fusion.

Het vijfkoppige, behoorlijk ondoorgrondelijke gezelschap Shht, met stamplaats in Gent, zakt ook naar de Magdalenazaal af. Zij houden de boel warm voor het ook al uit Gent afkomstige noiserocktrio Kapitan Korsakov, die de gitaarriffs laten scheuren en drums laten knallen.

Er zijn ook een aantal sideacts. Sander Van Belleghem staat live in voor visuals en The Polecats laten je genieten van een stomende paaldans.

Ook beeldende kunst komt aan bod dankzij geschift werk van Daniil Lavrovski (fotografie), Davy Denduyver (grafische ontwerpen) en Timothy Verlinde (houtsnedes). Voor de afterparty rekenen de organisatoren op it.takes.two en Surface Noise.

(svv)

Tickets kosten 5 euro (in voorverkoop) en 7 euro (aan de deur). Websites: www.ccbrugge.be en www.stordt.tk