Student Welcome Concert in Kortrijk verhuist naar een zaterdag

Het Student Welcome Concert vindt dit jaar niet plaats op het Schouwburgplein. © Foto a-RN
Redactie KW

In Kortrijk vindt het Student Welcome Concert dit jaar niet op de eerste donderdag van oktober plaats.

In het kader van De Grote Verleieding, een feest van vier maanden om het einde van 20 jaar Leiewerken te vieren, wordt het Student Welcome Concert verplaatst naar de laatste zaterdag van september, namelijk de 26ste. Dat staat in de brochure van De Grote Verleieding te lezen. Het festival kadert in Urban Waves, een combinatie van muziek en urban sporten zoals bmx’en of skateborden en moet in Kortrijk de afsluiter van de festiviteiten worden.

“Het Student Welcome Concert zal plaatsvinden aan de IJzerkaai en dan vooral in het Albertpark”, stelt schepen van Feestelijkheden An Vandersteene (N-VA). “De keuze voor de laatste zaterdag van september is eenmalig, vanaf volgend jaar zullen we de studenten weer traditioneel op de eerste donderdag van oktober vergasten op een festival.”

Line-up

“Als stad hebben we geen schrik dat we door die andere datum minder studenten zullen kunnen verwelkomen. De voorbije jaren zakten heel wat leerlingen van het middelbaar al eens af naar het Student Welcome Concert en dat zal nu niet anders zijn. En omdat we een heel sterke line-up kunnen bieden, zullen ook heel wat studenten zeker willen afkomen.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier