‘Strook’ creëert abstract portret van verzameld hout aan gevel van Brugs café

Stefaan De Croock alias Strook. © BP
Redactie KW

De voorbije jaren verzamelde ‘Strook’ hout op tal van plaatsen in Brugge. In zijn atelier assembleerde hij hiermee een kunstwerk dat de zijgevel van het café ‘t Santpoortje op ‘t Zand gaat sieren.

Strook is het pseudoniem van Stefaan De Croock. Sinds hij als grafisch vormgever afstudeerde aan Sint-Lucas in Gent, verwierf de ingeweken Bruggeling, die in Oedelem opgroeide, internationale faam als kunstenaar. Zelf omschrijft hij zijn werk niet als street art. Hij gebruikt liever de term kunst in de publieke ruimte. Voor het project Legendz creëerde hij een abstract portret van 3,2 bij anderhalve meter dat in de richting van ‘t Zand kijkt. “Voor dit portret sprokkelde ik de voorbije jaren hout in Brugge“, zegt Strook. “Zo heb ik een poort van een oud herenhuis aan de Coupure weten te bemachtigen. In de voormalige drukkerij Die Keure, die vroeger nog een meubelfabriek geweest is, kon ik enkele stukken vloer op de kop tikken.”

“Ook in een atelier in de Westmeers, waar een nieuwbouwproject in de steigers staat, vond ik bruikbaar materiaal. Het voormalige klooster van de zusters redemptoristinnen in de Katelijnestraat bleek een ware schatkamer aan hout te herbergen. Bij het in elkaar steken van dit abstracte portret in mijn atelier heb ik de kleuren en patines behouden. Ik heb wel het hout behandeld, zodat mijn werk een hele tijd tegen weer en wind bestand zal blijven.” Het nieuwe kunstwerk van Strook wordt eigendom van Brugge Plus.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier