Streetartfestival Day One komt naar Roeselare

(Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

De buurt rond de Kop van de Vaart staat vanaf zondag 11 mei een week lang in het teken van het Street Artfestival Day One.

Nationale als internationale artiesten zullen van zondag 11 tot 18 mei de buurt van de Kop van de Vaart opfrissen met Street Art. Daarbij gaan ze verschillende gevels en oppervlaktes voorzien van muurschilderingen. Onder andere de toren van de brandweer en het Huis van de Voeding zullen creatief aangekleed worden. De straatkunst zal voor iedereen te beschouwen zijn.

Het festival is een samenwerking tussen Street Art Belgium, Comité van de Kop, Stad Roeselare, Provincie West-Vlaanderen en De Spil. Naast de straatkunst zullen er ook tal van andere activiteiten georganiseerd worden. Zo wordt er in die week ook optredens, workshops, rondleidingen en veel meer voorzien.

Café Dino

Het voormalige café Dino aan de vaart zal het centrale punt worden van het Day One Festival. Daar kunnen de mensen terecht voor meer informatie over de activiteiten. Speciaal voor het festival zal de bar en tap opnieuw bemand worden. Wie meer informatie wil kan terecht op www.streetartbelgium.com.

(SL)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier