Stijn uit Meulebeke vanavond te zien in The Voice Kids

Stijn zal een cover van 'End of the Road' van de r&b-groep Boyz II Men brengen vanavond. © Medialaan
Redactie KW

Stijn Van Severen (13) kan je deze week zien in de derde blind auditions van ‘The Voice Kids’. Als de jury zich voor hem omdraait, krijgen we hem de komende weken nog te zien in de battles.

Stijn Van Severen (13) uit Meulebeke is de zoon van Johan Van Severen en Dorine Desmet. Hij heeft nog drie oudere broers: Wouter (21), Ruben (18) en Jochen (15). Hij zit in het tweede middelbaar van De Bron in Tielt. Daar volgt hij Latijn. Naast zingen ligt zijn passie ook bij voetbal. “Ik was op een indoor training toen mijn trainer samen met mijn muziekleraar naar mij kwam met een bord in zijn handen“, vertelt Stijn. “Ze draaiden het om, en daarop stond dat ik geselecteerd was voor de blind auditions van The Voice Kids. Ik was zo hard geschrokken dat ik gewoon niets meer kon zeggen. Ik had nooit gedacht dat ze mij eruit zouden pikken. Mijn vrienden vonden het ook heel cool dat ze nu iemand kennen die deelneemt aan The Voice Kids.”

“Ik ben blij dat mijn muziekleraar me heeft ingeschreven”

Stijn volgt zangles bij Muziekhuis Toon in Oostrozebeke en is ook lid van het popkoor. “Het was mijn muziekleraar die me na heel wat aandringen heeft ingeschreven. Nu ben ik heel blij dat hij dat heeft gedaan, want het is een hele leuke ervaring.” Stijn denkt dat het vreemd zal zijn om zichzelf op tv te zien. “Maar nerveus was ik niet tijdens de opnames. Ik dacht dat het veel erger zou zijn, maar zelfs toen ik het podium opging had ik mijn zenuwen onder controle. Met het popkoor treden we ook vaak op, dus ik heb wel vaker voor een groot publiek gezongen. Dat hielp me wel.”

End of the Road

“Een favoriet genre heb ik niet”, zegt Stijn. “Ik heb een heel eigen stijl, en ik pas mijn muziek daar altijd naar aan. Ik koos ervoor om een cover te zingen van ‘End of the Road’. Dat is een liedje van de groep Boyz II Men. De cover is van Dwight Dissels, die hij zong tijdens de blind auditions van The Voice in Nederland. Ik vond dat heel mooi gezongen, dus ik wou me er ook aan wagen.” Doorbreken in de muziekwereld, het is voor ‘the lucky few’ weggelegd. Maar Stijn blijft hopen. “Natuurlijk zou ik een carrière als zanger boven alles kiezen. Maar als het niet lukt, dan hoop ik psycholoog te worden, later.”

(MH)