Stijn Streuvels wordt ereburger in Anzegem

17/06/17 om 11:14 - Bijgewerkt om 21:18

Frank Lateur, beter bekend onder de naam Stijn Streuvels, is gehuldigd als ereburger van Anzegem. Karel Baert, zoon van de jongste dochter van Streuvels: Isa Lateur, kwam de 'eer' in ontvangst nemen. De schrijver bouwde in 1905 in Ingooigem zijn huis, het Lijsternest en bleef er tot in 1969 wonen. Streuvels was een levend monument: een icoon van zijn tijd.

Iedereen heeft een band met Streuvels in de regio: de Kortrijkzanen weten dat hij in Heule geboren is. De mensen van Avelgem weten dat hij er 20 jaar gewoond heeft in een bakkerij, sommige mensen herinneren zich nog filmopnames van één van zijn boeken in de buurt of vierden zijn 90ste verjaardag nog mee: een groot volksfeest in Ingooigem was dat toen. "Stijn Streuvels was de Herman Brusselmans van zijn tijd: iconisch", aldus Tom Houtman, coördinator van het Lijsternest. "Mensen van hier vertellen dat vroeger in de klas een dichter Guido Gezelle was, Streuvels was het u...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!