Steven Delaere uit Lendelede brengt theatershow Illusoirée

Steven Delaere brengt zijn nieuwe theatershow 'Illusoirée' in De Leest. (GF)
Redactie KW

Donderdag 10 november brengt close-up goochelaar Steven Delaere, afkomstig uit Lendelede, zijn nieuwe theatershow ‘Illusoirée’ in cultuurhuis De Leest.

Steven Delaere studeerde af aan het Gentse Conservatorium waar hij de grootste onderscheiding haalde voor piano. Daarnaast oefende en beoefende hij het goochelen. “Beiden zijn onmisbare passies geworden”, zegt Steven. “In 2015 deed ik mee aan Belgium’s Got Talent (BGT) op VTM en behaalde in de finale een tweede plaats. Tot vorig jaar gaf ik nog pianoles, maar na mijn optreden in BGT kwamen er zoveel optredens dat ik niet langer les geven en goochelen kon combineren. Maar de passie voor de muziek blijft.”

Steven speelde al een tijdje met de idee een theatervoorstelling te maken. “Illusoirée wordt een combinatie tussen goochelen en muziek. Wat het goochelen betreft legt men op tv vooral de nadruk op de truc. De weg er naartoe is van minder belang. Presentatie en verhaallijn zijn soms ver te zoeken. In mijn nieuwe theatershow wil ik dat vermijden en is de weg naar de truc belangrijker dan het doel. Ik wil de mensen boeien door mijn verhaal en hen meeslepen in de emotie. Of het ‘ambacht’ goochelen op een boeiende en poëtische manier weer onder de aandacht brengen.”

Coproductie

Dankzij Cultuurhuis De Leest kan Steven nu zijn droom waarmaken. “Roger Van Hecke, die me als ‘creative consultant’ begeleidde naar de finale van Belgium’s Got Talent, doet dat nu ook voor mijn show. Steven Duyck doet de regie. Het is een coproductie met De Leest, waar ik de zaal ter beschikking krijg om de theatervoorstelling in te oefenen.”

“Op 10 november is er om 20 uur de eerste voorstelling van ‘Illusoirée’. Het is geen première of avant-première,, maar een voorstelling waar heel wat programmatoren op uitgenodigd worden en die nadien nog zal aangepast worden. Uiteraard is iedereen welkom die avond. Tickets kosten 14 euro en kan je reserveren in De Leest. Vanaf september 2017 zal ik er dan mee toeren in kleine theaters.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier