Sterke West-Vlaamse vertegenwoordiging op halve finale Humo’s Rock Rally in Gent

Josefien Deloof © Davy Coghe
Redactie KW

Liefst vier van de tien acts die op zondag 25 maart in de Vooruit in de Arteveldestad mogen aantreden, hebben een connectie met onze provincie.

Tijdens de preselectie op zaterdag 20 januari in Zaal De Zwerver in Leffinge zwaaide de jury van ‘s lands belangrijkste rokconcours met het wierookvat richting Josefien Deloof. De twintigjarige die uit Loppem komt, stond er voor het eerst met een band op het podium. Samen brachten ze er drie poppy songs die gestut werden door de soulvolle vocalen van Deloof.

Uit de preselectie op vrijdag 3 februari in CC Den Hoogden Pad in Maldegem weerhield de muziekredactie van het weekblad Humo Lip Service. Deze band is het vervolg op het Avelgemse Momma Said So. Humo stopt hen in de vakjes ‘alternative’ en ‘postpop’.

De preselectie op zaterdag 10 februari in de Cactus Club in Brugge leverde twee halve finalisten op: de Brugse jonkies van Budget Trash (die grossieren in psychedelische surffuzzgaragerock) en Monskopoli (file under psychedelic progressive rock) rond Janne Vanneste (zang en keyboards). Zij is de jongere zus van Brent Vanneste, bekend van Steak Number Eight de bende met Wevelgemse roots die… tien jaar geleden Humo’s Rock Rally won.

Hopelijk weten deze vier nominees door te dringen tot de finale van Humo’s Rock Rally. Die vindt plaats op zondag 22 april in de Ancienne Belgique in Brussel.

(svv)

eb class=”character” displayname=”web” href=”http://www.humo.be/rock-rally/programma” name=”web”/>

www.humo.be/rock-rally/programma