Ster op Oostendse Walk of Fame voor Jaco Van Dormael

25/07/16 om 20:25 - Bijgewerkt om 20:25

De regisseur van 'Toto le héros' en 'Le huitième jour' zal er ook een vertoning bijwonen van zijn meest recente prent 'Le Tout Nouveau Testament'.

Ster op Oostendse Walk of Fame voor Jaco Van Dormael

Jaco Van Dormael , hier samen met acteur Wim Willaert © a-BELGA

Jaco Van Dormael zal op maandag 12 september zijn eigen ster op de Oostendse Walk of Fame onthullen. Dat gebeurt tijdens het Filmfestival Oostende dat op die manier de samenwerking met het Festival Internationale du Film Francophone (FIFF) van Namen wil onderstrepen.

Filmfestival Oostende werpt ook tijdens deze tiende editie een blik op Wallonië. Zo zal regisseur Jaco Van Dormael op 12 september naar de badstad afzakken. De regisseur van 'Toto le héros', 'Le huitième jour' en 'Mr. Nobody' woont er een vertoning bij van zijn meest recente prent 'Le Tout Nouveau Testament'. De film werd geselecteerd voor de 'Quinzaine des réalisateurs' tijdens het 68ste filmfestival van Cannes in 2015 en won in februari bij de Magritte du cinéma, de filmprijzen van Franstalig België, in de categorieën beste film, beste regisseur, beste filmmuziek en beste scenario.

Kort voor de vertoning wordt de regisseur geëerd met een ster op de Walk of Fame op de Albert I-promenade.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!