Stem van Libelia De Splenter duikt na meer dan tien jaar op in radiospotje

Redactie KW

De nieuwe Ford maakt ook gebruik van spraakherkenning, leert een reclamespotje op de radio ons vanaf deze week, maar opvallend is dat daarbij plots de stem van Libelia De Splenter opduikt.

Libelia De Splenter, afkomstig uit Waregem maar intussen al een hele tijd de kustprovincie achter zich gelaten, viel volgens Radio 1 zelf ook bijna van haar stoel toen ze het spotje hoorde. De voormalige presentatrice van Studio Brussel had eind jaren negentig nog even voor Lernout & Hauspie in Ieper gewerkt.

Opnames dateren al uit 1999

Dit schreef Michael Cornette, één van onze collega’s bij Krant van West-Vlaanderen, in augustus 1999: “Een weekje vrijaf nemen is er niet bij voor Libelia, want naast radio en tv is ze nu ook vaak te zien in de Ieperse gangen van Flanders Language Valley. “Toen ik nog maar vier dagen op zeven werkte bij Studio Brussel, keek ik nog uit naar iets extra’s. Via een vriend die de vacatures op internet ingekeken had, hoorde ik dat ze bij Lernout en Hauspie nog een stem zochten voor hun mailprogramma. Het is iets compleet nieuws waardoor je je mailbox kunt laten aflezen per telefoon. Maar vraag mij niet naar de technische kant van de zaken, want daar hou ik me wijselijk buiten.”

Zelf even testen?

Wat ze toen insprak, wordt nu dus plots alsnog gebruikt in een reclamespotje op de nationale radio. Wie zelf even de proef op de som wil nemen en een eigen tekstje laten inspreken, kan dat via via deze link. Libelia’s stem vind je wellicht onder de keuze ‘Ellen’.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier