Stefaan Degand trekt met Josje Huisman (ex-K3) de wildernis van Lapland in

Redactie KW

Dat de Wevelgemse acteur niet voor één gat te vangen is, wisten we al langer. Maar dat hij met een Nederlands ex-K3’tje ‘into the wild’ trekt, dát is toch weer nieuw.

Voor een goed begrip: de twee gaan er geen liefdesnestje bouwen – al weet je maar nooit natuurlijk – maar trekken de vrije natuur in onder de deskundige begeleiding van Bartel Van Riet voor het reisprogramma ‘Bartel in het Wild’. De ‘overlevingsreeks’ komt nog dit voorjaar op het scherm bij Vier en heeft naast Degand en Huisman nog andere duo’s in petto.

Van Riet vertoeft momenteel in het ongerepte Zweden, waar hij straks met presentatrice Tatyana Beloy en acteur Axel Daeseleire 72 uur lang zal moeten overleven. Zonder voedselvoorraden, zonder slaapplaats en zonder koffer vol luxeproducten. Volledig afhankelijk van wat de natuur te bieden heeft. En last but not least gaat hij met zanger Bart Kaëll en klankman Pascal Braeckman overleven in vulkanisch gebied op de Canarische Eilanden.

Goed nieuws alvast voor de acteur die vooral sinds zijn hilarische performance in ‘De Ronde’ furore maakt: als hij moet ‘kakken’, zal hij dat gewoon in de vrije natuur kunnen – en zelfs moéten – doen…

(FJA – Foto a-VRT)