Stadsbestuur en Toerisme Oostende willen carnaval opwaarderen

Het carnavalsprogramma werd donderdagavond voorgesteld in het stadhuis door burgemeester Johan Vande Lanottte, in aanwezigheid van schepen Martine Lesaffre, Nico Geldhof, Jean-Pierre Severens (Melody Makers), Geert De Lombaerde (Hit FM), Serge Gobin (animatie en stoet) en Glenn Dangreau (vz Orde van de Kloeffe). © FRO
Redactie KW

Daarvoor wordt ook 51.000 euro extra uitgetrokken. Oostende wil het carnaval als hefboom gebruiken om nog meer volk naar de kuststad te lokken.

“We zijn ambitieus en willen via het carnaval meer volk naar Oostende brengen,” zegt burgemeester Johan Vande Lanotte. “Vorig jaar sloegen we met het Bal Rat Mort een nieuwe, succesvolle richting in. Dit jaar hopen we dat project nog meer te laten groeien, met als thema ‘De Bevrijding’. Oostende heeft ook een rijke carnavalstraditie en die willen we een beetje oppoetsen. Ik geloof in de vernieuwing, meer licht en meer beweging van de cimateirestoet op vrijdagavond. De stoet eindigt in de grote feesttent op de Groentemarkt, het kloppend hart van het carnavalsweekend, met optredens van Dennie Christian en DJ Savas op vrijdag. Op zaterdag volgt de kindercimateirestoet met verbranding van mini-Tjannie Carbon, optreden van een clown en ‘s avonds ambiance met Steve Thielens, Jacco Ricardo en Paul Severs.”

De organisatoren verwachten veel volk in de binnenstad voor de grote carnavalsstoet op zondag. “Ook daar krijgen we meer kwaliteit, met 32 groepen, 30 wagens en meer dan 900 figuranten,” vervolgt de burgemeester. “Zeven muziekkorpsen moeten zorgen voor de muzikale sfeer. Dit jaar krijgen we versterking uit Knokke-Heist, Aalst, Zeebrugge, Roeselare, Eernegem, Lombardsijde en uit het Nederlandse Eede. We presenteren een stoet van ongeveer 1 kilometer lang, die start om 15 uur aan Petit Paris en via de Rogierlaan, Karel Janssenslaan en Adolf Buylstraat naar het Wapenplein trekt. Aansluitend vindt daar de Kloeffeworp plaats. De carnavalsdriedaagse wordt afgesloten in de feesttent met optredens van Yves Seghers en Swoop. We rekenen op de medewerking van de carnavalsliefhebbers én van de weerman!”

(FRO)