Sponsortocht langs kust levert voorlopig 1.600 euro op

Een ware festivalsfeer op de Zeedijk ter hoogte van de 3 Gapers tijdens 'Arktos kust Ze!' © Foto BVO
Redactie KW

Zaterdag hielden sympathisanten van de vormingsorganisatie Arktos een sponsortocht. De rit verliep met de gocart tussen De Panne en Knokke over een afstand van 75 km.

De actie kreeg de ludieke naam ‘Arktos kust ze!’ Enkele vormingswerkers en monitoren van de vormingsorganisatie vatten de estafettetocht aan in De Panne op zaterdagochtend. “Vier van de zeven deelnemers legden het volledige parcours af, met tussendoor haltes in Westende, Oostende en Blankenberge”, zegt Veerle Delember, vormingswerker van Arktos. “Ook één bakfiets reed mee. Halfweg de rit, naast het zwembad aan de 3 Gapers van Oostende, stond een sponsordorp opgesteld. Informatie en ontspanning stonden er centraal. De kleinsten hielden er een watergevecht, er stond een caravan, een bar, anderen bakten pannenkoeken. Vele jongeren kwamen er langs om te chillen. Het sponsordorp was een samenwerking tussen de Oostendse jeugdraad en de jeugdhuizen OHK, De Kim, De Korre en De Takel. Aanhangers van de kunstpraktijk ‘klein Verhaal’ maakten met percussie en koperblazers promotie voor de bedoeling van de sponsortocht, want ook tijdens de tocht konden voorbijgangers een bedrag werpen in het reuze spaarvarken.”

“Het voorlopige totaal van alle giften bedraagt 1.600 euro. Dit is een extra aanmoediging om de vakantiewerking van Arktos in de Oostendse wijk Nieuwe Stad uit te breiden. In juli en augustus zijn kinderen dagelijks welkom om te ravotten. Eind augustus organiseren we bovendien een kamp. Om dit voor iedereen betaalbaar te houden, blijft de prijs uiterst democratisch. Zowel individuen als bedrijven kunnen de som verder doen oplopen. Storten kan op het rekeningnummer van Arktos: BE11 0682 4223 0548 met als vermelding ‘Arktos kust ze'”, aldus nog vormingswerker Veerle Delember. (BVO)

Info op www. Arktoskustze.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier