'Souvenir' van Bavo Defurne sluit 43ste Film Fest Gent af

07/09/16 om 10:50 - Bijgewerkt om 10:50

'Souvenir', de tweede langspeelfilm van Bavo Defurne (Noordzee, Texas), wordt de slotfilm van de 43ste editie van Film Fest Gent. De film wordt vertoond op 21 oktober, voorafgegaan door de uitreiking van de festivalprijzen, meldt Film Fest Gent.

'Souvenir' van Bavo Defurne sluit 43ste Film Fest Gent af

In 'Souvenir' vertolkt de Franse actrice Isabelle Huppert de rol van Liliane. Onder de artiestennaam Laura was ze ooit een showbizzbelofte en Eurovisiesongzangeres, maar raakte vergeten en kwam in een vleeswarenfabriek. Daar ontmoette ze Jean, een tijdelijke werkkracht en tweeëntwintigjarige boksbelofte, die haar wil overhalen terug te vechten en haar verloren aura te herwinnen.

Bavo Defurne wist voor 'Souvenir' niet alleen het Franse icoon Huppert te strikken, de rol van Jean wordt vertolkt door Kévin Azaïs (Les Combattants), winnaar van de César voor beste acteerbelofte. Vlaamse acteurs zijn Johan Leysen en Jan Hammenecker.

Filmmuziek van Pink Martini

Souvenir ging eerder op het filmfestival van Angoulême in wereldpremière. Deze zaterdag is de film te zien op het internationaal filmfestival van Toronto om daarna verder te reizen naar het BFI filmfestival in Londen. Bavo Defurne zegt uit te kijken om zijn film voor te stellen aan het Belgische publiek. "Film Fest Gent staat voor filmmuziek en ik ben dan ook blij dat de programmatoren gekozen hebben voor deze film, waarin ook de soundtrack van Pink Martini een hoofdrol krijgt", klinkt het. Pink Martini is een veelkoppig orkestensemble uit Portland, Oregon, bekend van hun nostalgische cocktail van lounge, latin pop en jazz.

Voorafgaand aan de vertoning van de slotfilm reikt Film Fest Gent de festivalprijzen uit, in aanwezigheid van Isabelle Huppert. Zij zal voor de tweede keer te gast zijn in Gent.

Het 43e Film Fest Gent loopt van 11 tot en met 21 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit en KASKcinema.

(Belga - Foto a-RB)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!