Souschef van La Durée in Izegem in ‘Eerste Kok van België’

© Frank Meurisse
Redactie KW

Bart Hoornaert neemt in eerste instantie deel om zich te meten met enkele van zijn betere collega’s.

Bart Hoornaert (24) is sinds vijf jaar souschef in het sterrenrestaurant La Durée van Angelo Rosseel langs de Leenstraat in Izegem. Hij is de zoon van Luc Hoornaert en Christine Maes, die de Feestzaal Hoornaert in het centrum van Kachtem uitbaten. Zijn broer heet Stijn (29) en zijn vriendin Elodie Lagae (21) werkt in het Kortrijkse restaurant Tables d’Amis.

“Dat ik in de horeca aan de slag zou gaan, stond in de sterren geschreven”, legt Bart uit. “Ik ben opgegroeid in de feestzaal van mijn ouders en op mijn 15de werd ik als ober in de zaal ingezet. Maar dat was niet meteen mijn ding. Daarom besloot ik aan Spermalie in Brugge een koksopleiding te volgen. Daar kon Bart zich volledig in uitleven en zijn stage werkte hij in La Durée af.

Hotelschool Spermalie

Maandag treedt Bart aan in de finale van de ‘Eerste Kok van België’. “Die prestigieuze wedstrijd gaat elk jaar op zoek naar de beste kok van het land en wordt georganiseerd door de Club Prosper Montagné”, legt Bart uit. “Iedere deelnemer moet eerst drie recepten met vooraf bepaalde ingrediënten schriftelijk uitwerken en op basis daarvan worden de finalisten geselecteerd.”

Barts gerechten vielen danig in de smaak en maandag mag hij – samen met de vier andere finalisten – zijn kunnen in de Hotelschool Spermalie bewijzen. “Daar kijk ik wel naar uit, al is het met de nodige stress. De laatste weken ben ik constant bezig met het verfijnen van mijn gerechten. En ik heb het grote geluk dat ik dat in onze keuken thuis kan doen.”

“Ik wil winnen”

Bart neemt in eerste instantie deel om zich te meten met enkele van zijn betere collega’s. “Zo weet ik waar ik sta”, zegt hij. “Maar ik wil ook winnen. Ook voor La Durée is dit een positief verhaal. Ik ben ook chef Angelo dankbaar, want het is mee dankzij zijn vele tips dat ik in de finale sta.”

(PVH, foto FM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 3 oktober.