Sofie Lemaire keert terug naar VRT

© BELGA
Redactie KW

Radio- en televisiepresentatrice Sofie Lemaire uit Loppem verhuist van productiehuis Woestijnvis terug naar de VRT.

Dat maakte de openbare omroep donderdag bekend in een persbericht. Ze gaat voor Canvas en Studio Brussel werken. Sofie Lemaire ruilde radiozender Studio Brussel in 2012 voor Woestijnvis. Ze werd één van de gezichten van ‘De Kruitfabriek’, de dagelijkse actuashow van de toen pas opgestarte zender VIER. De kijkcijfers vielen echter tegen en het programma werd afgevoerd. Het laatste wapenfeit van Lemaire op VIER was de humoristische panelshow ‘Bloot en Speren’, waarvan het tweede seizoen begin vorig jaar te zien was. Daarna werkte ze enkel achter de schermen mee aan programma’s.

Studio Brussel

Toen Canvas interesse toonde, “bleek dat Sofie vrij was en vonden we elkaar”, klinkt het bij de VRT. Haar contract met Woestijnvis werd in onderling overleg beëindigd. Lemaire zal voor Canvas een nieuw programma mee opstarten en presenteren. Ook zal ze achter de schermen, online en op de radio werken. In de paasvakantie neemt ze op Studio Brussel samen met Linde Merckpoel de ochtend voor haar rekening, ter vervanging van Siska Schoeters.

“We zijn heel blij dat we gaan samenwerken met Sofie. Ze heeft maturiteit, bekijkt de wereld met een nieuwsgierige blik en is oprecht geïnteresseerd om zaken dieper te doorgronden”, zegt Reinhilde Weyns, sinds kort netmanager van Canvas. Ook Lemaire toont zich in het persbericht van de VRT tevreden. “Wat ik hier boeiend vind, is dat ik naast werken voor en achter de schermen me ook online kan uitleven.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier