Sociaal-Culturele Raad Brugge viert 25-jarig bestaan

© svv
Redactie KW

Dit adviesorgaan deed dit door middel van een tentoonstelling, de academische zitting van zaterdagavond en de publicatie van een jubileumboek rond de werking van de voorbije 25 jaar.

In de Hendrik Pickeryzaal van de Brugse Stadshallen vond zaterdagavond de academische zitting plaats. “Sinds de oprichting op 24 november 1992 hebben we 127 erkenningsaanvragen en 226 projectsubsidies geadviseerd”, sprak Jan Bonneure, voorzitter van de Brugse Sociaal-Culturele Raad. “De stedelijke overheid volgde en volgt ongeveer 95 procent van onze adviezen. Dit toont aan dat we als raad goed werk leverden en leveren.”

Opvallend: hij blikte ook al over de muur van de volgende gemeenteraadsverkiezingen. “Via het verstrekken van adviezen én het nemen van eigen initiatieven willen we vanaf 2019 met een nieuw samengestelde Sociaal-Culturele Raad ons meer op de Brugse kaart zetten om op die manier het plaatselijke culturele leven te helpen bevorderen”, aldus Bonneure.

Burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) bedankte de Sociaal-Culturele Raad voor haar werk en wees erop dat er vandaag maar liefst 354 erkende verenigingen in Brugge actief zijn.

In de Georges Rodenbachzaal van de Stadshallen kun je morgen (zondag) nog de hele dag naar de creatieve exploten van 17 kunstenaars gaan kijken. In het verleden maakten zij in opdracht van de raad een werk voor de jaarlijkse winnaars van de ‘Prijs van de Sociaal-Culturele Raad’. (svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier