Snuffel Backpacker Hostel opent nieuwe reeks optredens met releaseconcert Brugse punkband Wasted 24/7

Redactie KW

De jeugdherberg die vorig jaar net voor de zomer opende, start op zaterdag met optredens. De Brugse punkband Wasted 24/7 mag haar derde full-cd ‘Great equals greater than’ live voorstellen.

Punkrock blijft een populair genre in Brugge. Niet alleen sleepte Flatcat onlangs nog de ‘Best of Bruges’-award in de wacht, er zijn ook jongere bands die hun neus aan het venster komen steken. Die vlieger gaat op voor Wasted 24-7, de groep rond zanger-gitarist Pepijn Vermeulen die vorig jaar met Pieter Nyckees de Shellshock Studio in Knokke-Heist in dook om haar derde cd te beginnen werken. “Door ons groeiproces hebben we veel meer een eigen signatuur, al zal je natuurlijk altijd kunnen horen dat we nazaten zijn van Green Day en Blink-182”, zegt Vermeulen.

“We zijn te punky om als rockband door het leven te gaan, maar niet punk genoeg om een punkband te zijn. Dat we ons niet willen opsluiten binnen de grenzen van genres zie ik als een bonus.” De enigmatische titel van de dertien nummers tellende cd ‘Great equals greater than’ verwijst naar iets heel puberaals. Als je het zou uittekenen op een schoolbord, komt er een euh penis tevoorschijn. Pretpunk voorwaar.

(svv)

Lees ook over Wasted 24/7 deze week in het Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier