Snoepwinkel Caramelo uit Oostkamp geeft zoete toets aan Tomorrowland

Redactie KW

De Oostkampse snoepwinkel Caramelo mag dit jaar suikerspinnen en popcorn verkopen aan de mainstage van het wereldvermaarde dancefestival Tomorrowland in Boom. “Het is een hele eer om dit te mogen doen”, lacht zaakvoerster Vanessa Dombrecht.

De snoepwinkel Caramelo in de Brugsestraat in Oostkamp bestaat in oktober drie jaar. In die korte periode heeft de zaak aanzienlijke bekendheid verworven in Oostkamp en ver daarbuiten. Zaakvoerster Vanessa Dombrecht (41) haalde in maart 2015 de media toen zij een snoeptaart van twee meter creëerde en zo de flessenwens van Milo Blondelle uit Oudenaarde in vervulling bracht.

Maar nu werkt de onderneemster zich opnieuw in de kijker. Snoepwinkel Caramelo mag zowaar suikerspinnen en popcorn verkopen op het immens populaire dancefestival Tomorrowland, dat gisteren van start ging op de Schorre in Boom. Het festival werd al meermaals verkozen tot beste festival ter wereld en de organisatoren verwachten dit jaar liefst 400.000 bezoekers, verspreid over twee weekends. En Caramelo mag tijdens de beide weekends met twee standjes op het festival staan. Aan het hoofdpodium dan nog wel.

“Hier toegelaten worden is een hele prestatie”, lacht Vanessa Dombrecht. “Maar het is ook een hele eer als je weet dat topchefs als Sergio Herman hier eten serveren. Ik ben dan ook bijzonder fier. Suikerspinnen en popcorn passen dan ook perfect in het concept van dit festival. Dit is een pretpark voor volwassenen.” Met een vrachtwagen liet Vanessa liefst 330 kilogram suiker, 160 kilogram maïs en 40 liter popcorn aanrukken op het festivalterrein. “Hiermee kunnen we maximaal 9.000 suikerspinnen en 4.500 bekers popcorn maken”, zegt ze. “Dit is voor de beide weekends samen. Elke stand wordt dagelijks door drie mensen bemand. Een hele onderneming, maar gelukkig overnachten we in het centrum van Antwerpen. We kunnen dus wat blijven plakken als onze standjes om middernacht sluiten”, knipoogt Vanessa.

Caramelo stond eerder al ook op het muziekfestival Parkpop in Oostkamp. “Maar dat valt uiteraard helemaal niet te vergelijken met wat we hier mogen doen. Het is trouwens de eerste maal dat ik op Tomorrowland ben. Ik heb al altijd eens willen komen maar vond niemand om mee te gaan. Ik ben een grote fan van Lost Frequencies en ben dan ook bijzonder blij dat ik ze hier aan het werk zal kunnen zien. Ook Dimitri Vegas & Like Mike vind ik geweldig. Al zal het wellicht bij luisteren blijven. Springen zoals vroeger lukt mij niet meer”, besluit Vanessa.

(AF – Foto AF)