Smashing Birds haalt dubbelslag op Red Rock Rally in Brugge

Smashing Birds heeft op Red Rock Rally in het Astridpark in Brugge een dubbelslag behaald. © svv
Redactie KW

Smashing Birds, de band rond Bruggeling Dieter Geernaert, heeft op Red Rock Rally in het Astridpark in Brugge een dubbelslag behaald. Het vijftal won zowel de prijs van de jury als die van het publiek.

Het was een feestweek voor Smashing Birds, want zopas lieten ze hun debuutsingle ‘We’re still just animals’ en de bijbehorende videoclip op de wereld los. Eind vorig jaar dook de vijfkoppige rockgroep samen met producer Reinhard Vanbergen, bekend van Das Pop, de studio in voor de opname van drie singles. “Onze eerste single ‘We’re still just animals’ is een glampop annex -rocksong in een hedendaags jasje van warme vocals en synths”, zegt Dieter Geernaert, de Brugse zanger van Smashing Birds.

De dreigende episch-filmische videoclip werd gerealiseerd door het ook al Brugse Moss Studios. “Het illustreert waar de song over gaat”, duidt Geernaert. “Onze beschaving is niet meer dan een laagje vernis. Met een kleine duw blijft daar niet veel meer van over.”

De clip werd in februari gedraaid in de zalen van Gladiator Boxing Club in Gent in aanwezigheid van boksers van de HTK-kickboksclub uit Maldegem en een gemotiveerd publiek dat ook de beschaving leek achtergelaten te hebben.

Door hun triomf op de Red Rock Rally in Brugge mochten ze een cheque van 500 euro (prijs van de jury) en een beeldje (prijs van het publiek) mee naar huis nemen.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier