“Sluiting Radio 2-vestiging is op zijn minst vreemde beslissing”

Axel Vandenheede

Vlaams Parlementslid Tine Soens vindt het op zijn zachtst gezegd vreemd dat VRT de vestiging van Radio 2 in Kortrijk sluit.

“Het is een heel vreemde beslissing”, aldus Tine Soens, die voor SP.A in de Vlaamse commissie voor cultuur, jeugd, sport en media zetelt. “Voor zender Radio 2 is die regionale verbonden heel belangrijk en toch worden de vestigingen in Antwerpen, Hasselt en Kortrijk gesloten. Onbegrijpelijk. Trouwens: waarom mogen de vestigingen in Gent en Leuven wel blijven bestaan?”

“Radio 2 is dankzij die regionale verbondenheid een sterk merk in Vlaanderen, maar dat verandert nu, het merk Radio 2 wordt verzwakt. Dat verbaast me wel, maar ook niet. Het is bekend dat Open VLD de VRT zwakker wilde maken. Maar het is wel opvallend dat het management van de VRT daarin mee gaat. SP.A heeft in het Vlaams Parlement alvast een hoorzitting gevraagd zodat de nota kan worden toegelicht.”

Ontslagen?

Het Vlaams Parlementslid vraagt zich ook af wat de sluiting van de Kortrijkse vestiging van Radio 2 zal betekenen voor het personeel en de luisteraars. “Kunnen de mensen die in Kortrijk actief zijn verder blijven werken voor de VRT? Worden ze overgeplaatst of volgt er een ontslag? En wat met de luisteraars? Velen hebben hun radio net op Radio 2 afgestemd omdat ze geïnteresseerd zijn in regionaal nieuws”, besluit Tine Soens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier