Slotact op Festival aan Zee in De Panne geschrapt door weersomstandigheden

Bart Peeters was de headliner op zondag. © Festival aan Zee
Redactie KW

Ondanks het druilerige weer heeft Festival aan Zee afgelopen weekend ongeveer 16.000 toeschouwers naar het strand van De Panne gelokt. Het festival eindigde zondagavond wel met een valse noot: door het stormweer werd beslist om het festival om 00.30 uur stop te zetten.

“De sfeer en ambiance waren zaterdagavond fantastisch tijdens de optredens van Emma Bale en vooral van Regi natuurlijk. Een volle tent waar iedereen zonder problemen kan genieten, dat is de droom van elke organisator”, aldus Jeroen Verdonck. Tegelijk wil Festival aan Zee meer zijn dan een gewoon muziekfestival. In samenwerking met allerhande verenigingen wordt ook gezorgd voor heel wat andere activiteiten. “Die beleving in een prachtige omgeving vinden we heel belangrijk. Ons evenement is voor iedereen.”

De slechte weersvoorspellingen bleken niet uit de lucht gegrepen, maar hadden weinig of geen invloed op de opkomst. “We hebben natuurlijk ook het voordeel van onze tenten, zodat niemand buiten hoeft te staan.” Wellicht waren er door het verlengd weekend sowieso al wat meer mensen aan de kust. Voor een gratis festival, dat bewust gratis zal blijven, is dat uiteraard een meevaller. “We willen als festival zo toegankelijk mogelijk zijn. Op die manier steunen we ook de lokale horeca die een graantje kan meepikken”, besluit de organisator.

Affiche 2018

Op zaterdag konden de toeschouwers ook nog genieten van optredens van Van Echelpoel en Portland, winnaars van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Naast de Nederlandse rapper Jebroer maakten zondag ook Milo Meskens, Isabelle A en Bart Peeters hun opwachting.

Zondagnacht zou DJ Shizzle Le Sauvage normaal gezien voor de afsluiter zorgen, maar zijn act werd uiteindelijk geschrapt. “Door het stormweer werd beslist om Festival aan Zee 2018 stop te zetten om 00.30 uur”, zo meldden de organisatoren na middernacht.

(Belga)