Sjoerd Tanghe brengt eerbetoon aan zijn vader Dirk

Redactie KW

Sjoerd Tanghe, broer van Wietse ‘In Vlaamse Velden’ Tanghe, maakte een documentaire rond zijn vader Dirk, die als gerespecteerde theatermaker worstelt met een bipolaire stoornis.

Sjoerd Tanghe, zoon van Karin Tanghe en Dirk Tanghe, heeft net als zijn ouders én zijn broers creatief bloed in zich en een voorliefde voor theater, film en beeld. In 2011 maakte hij de documentaire Me will always be me, een moedig portret over de bipolaire stoornis van zijn vader Dirk. Dirk Tanghe is al sinds de jaren 80 een gewaardeerde theateramaker en regisseerde onder meer bij Theater Malpertuis in Tielt, NTG in Gent en KVS in Brussel. Hij won ook diverse prijzen.

In de documentaire is te zien hoe Dirk een periode van inspiratie, energie, levenslust en ontdekkingen meemaakt om niet veel later in een spiraal van pijn, verdriet, verslaving, onzekerheid en ontgoocheling terecht te komen. De prent opent met het winnen van een belangrijke Nederlandse theaterprijs, om dan zoveel jaar later terecht te komen in een kamer in een ontwenningskliniek in Pittem.

De documentaire kreeg heel wat positieve recensies en was ook al te zien op een filmfestival van Gent en ook in Portugal.

Push it: Me will always be me, op vrijdag 28 februari om 21.40 uur op OP12.