Sioen komt voor soloconcert naar Sint-Pieterskerk van Lo

Redactie KW

Frederik Sioen geeft op vrijdag 8 augustus om 20 uur een uniek soloconcert in de Sint-Pieterskerk in Lo. Hij treedt deze zomer eigenlijk niet op omdat hij aan een nieuwe cd werkt, maar voor VVV Lo-Reninge wilde hij blijkbaar een uitzondering maken.

“Frederik Sioen zal nieuwe nummers brengen, maar ongetwijfeld ook enkele van zijn hits”, zegt Hans Wallyn van VVV Lo-Reninge. “Zo is hij bekend van radiovriendelijke en ingetogen klassiekers als Cruisin, Ease Your Mind, No Conspiracy At All en Bad Bad World.”

In 2005 kreeg Sioen een ZAMU-award voor ‘Beste Nieuwkomer’ en een eerste gouden plaat voor de meer dan 25.000 verkochte exemplaren van ‘See You Naked’.

Een ander hoogtepunt was zijn deelname in 2006 aan de ‘0110’-concerten voor verdraagzaamheid en tegen racisme, samen met artiesten als dEUS, Arno en Gabriël Rio. Sioen schreef ook de soundtrack voor de film Team Spirit II en voor de fictiereeks Marsman die onlangs te zien was op televisie.

In 2007 trok Sioen in het kader van de Oxfam-actie ‘One Day For Another World’ naar Soweto in Zuid-Afrika. Daar zette hij een samenwerking op met plaatselijke muzikanten. Hij verbleef er in totaal anderhalf jaar. Sioen was vorige week trouwens te gast in de talkshow ‘Vive le Vélo’ van Karl Vannieuwkerke.

Eenmalig concert

Het concert in Lo is eigenlijk een try-out. De zanger-muzikant komt alleen, zonder band en zal zichzelf begeleiden op piano en gitaar. Sioen werkt momenteel aan een nieuwe cd en treedt deze zomer eigenlijk niet op. De officiële website vermeldt slechts twee concerten. Het andere vindt plaats in Gent tijdens de Gentse Feesten.

Het optreden in Lo kadert binnen Cultureluren 2014, een cultureel project van de VVV Lo-Reninge. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro de avond zelf. Reserveren kan op 058 28 91 66 of door te mailen naar info@lauka.be.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier