Sint Vincentius-Kerstconcert met Lisa del Bo voor twee goede doelen

Lisa del Bo is de special guest op het Kerstconcert van wzc Sint Vincentius. (Foto Belga) © BELGAIMAGE
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Woonzorgcentrum Sint Vincentius gaat op dinsdag 19 december de kersttoer op met een Kerstconcert van Lisa del Bo. Op woensdag 20 december is er dan een kerstmarkt. De opbrengst gaat naar een tovertafel voor het wzc, ook den achtkanter kan op steun rekenen.

Vorig jaar rond deze tijd was het woonzorgcentrum druk bezig met de verhuizing van het oude naar het nieuwe Sint Vincentius aan de Houtmarkt in Kortrijk. “Onze eerste verjaardag op de Houtmarkt willen we met iedereen samen op een speciale manier vieren: een exclusief Kerstconcert van Lisa del Bo”, zegt Vera Leniere, coördinator innovatie en ontwikkeling binnen het wzc Sint Vincentius. “Met dit Kerstconcert nemen we deel aan De Warmste Week van Music for Life. Graag zouden we een deel van de opbrengst doneren aan den achtkanter vzw, die mensen met een beperking opvangt.”

“Met de omiVista kan je perfect op maat van de zorgvrager werken”

Een ander gedeelte van de opbrengst wordt besteed aan een ‘omiVista’, een soort tovertafel, voor de bewoners van het zorgcentrum. “Behalve de basiszaken, kunnen we daarmee ook zelf programma’s maken. We zouden echt wel ‘op maat van de zorgvrager’ kunnen werken want het toestel kan rondgereden worden. Stel dat iemand palliatief of dementerend is en zijn geboortestad nog eens wenst te doorwandelen met beelden – zaken die hen echt raken – dan kunnen wij daar op maat én aan bed voor zorgen.”

Een speciale kerst

De omiVista kost echter tussen de 9.000 en 10.000 euro. “Met het Kerstconcert gaan wij er zeker niet geraken. We hopen nog donaties te krijgen en organiseren ook een kerstmarkt op 20 december in ons woonzorgcentrum.” Er worden kraampjes uitgebaat, ook met mensen en verenigingen uit de regio. Daarvoor gaat het zorgcentrum in zee met Rhizo Hotelschool Kortrijk. “Ons doel is een speciale kerst organiseren voor de oudere zorgvrager. Niet alleen voor ons woonzorgcentrum maar ook mensen uit de omgeving, OKRA en organisaties die instaan voor de ondersteuning van de mensen met een beperking. Het zou echt veel betekenen voor onze mensen hier”, duidt Vera.

Het concert vindt plaats in de Sint-Maartenskerk op 19 december om 15 uur. De kerstmarkt zelf wordt op 20 december in het woonzorgcentrum georganiseerd. Kaarten voor het concert kosten 22 euro, consumptie inbegrepen en kunnen besteld worden via kortrijk.animatie@gvo.be of vera.leniere@gvo.be.