Sint-Rochuswijk in Blankenberge keert feeëriek terug naar belle époque-tijd

© foto JW
Redactie KW

Woensdagavond kon men voor het eerst het vuur- en lichtspektakel van het nieuwe winterevenement Bel’Lumière in Blankenberge aanschouwen.

In en rondom de centrumkerk werd de sfeer opgetrokken van het eind van de 19de eeuw. Als klap op de vuurpijl werden verschillende projecties op de kerk geprojecteerd.

Tot en met vrijdagavond wordt het plein en de Elisabethstraat telkens van 19 tot 22 uur gekatapulteerd naar de tijd van de Belle Epoque. Hiervoor werden ruim vijftig figuranten uit het verenigingsleven en personeelsleden van de stadsdiensten opgetrommeld om zich op te kleden. Naast de drank- en eetspecialiteiten is er ook plaats voor muzikale gezangen in de kerk van het Shantykoor en dansstukken van Trio Vidalita. Dirk Decoster vertelt dan weer roemrijke verhalen van de tijd van toen.

Gidsbeurten

Het Belle Epoque Centrum houdt die avonden nocturnes waar er gidsbeurten zijn voorzien. In de loggia’s van de belle epoque-panden worden taferelen uit het gouden tijdperk nagespeeld. Daarbovenop is er ook een fotografiekabinet en kinderanimatie.

De indrukwekkende videomapping op de kerk – uniek in de regio – staat onder leiding van Jan Dekyvere van Conceptregie Avalon te Wevelgem. Dezelfde man verzorgt ook de jaarlijkse zeezegening in de badstad.

Bedoeling is dat Bel’Lumière een jaarlijks evenement wordt. De grote massa bleef uit op de openingsavond. Gelukkig speelde de mist geen al te grote spelbreker voor de organisatoren. Op vrijdag wordt het evenement afgesloten met een modeshow. De toegang tot de evenementenzone is gratis.

(JW – foto JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier