Sint-Lucasgilde vindt onderdak in het stadhuis

Schepen An Vandersteene stelde een verhuizing naar één van de deelgemeenten voor, maar dat zag de Sint-Lucasgilde niet zitten. © JVGK
Redactie KW

De Koninklijke Sint-Lucasgilde van Kortrijk organiseert van 7 tot en met 15 oktober haar herfstsalon in de gotische zaal van het Kortrijkse stadhuis. En dat stemt het bestuur van de gilde tevreden. Er was namelijk lange tijd onenigheid over waar de vereniging onderdak zou krijgen.

Vroeger was de gilde altijd te gast in het Erfgoedhuis, maar dat is intussen verkocht, waardoor daar exposeren geen optie meer is. Daarom verhuisde de gilde naar de Sint-Annazaal in het begijnhof, maar die is te klein wanneer alle leden willen exposeren.

Het bestuur drong bij de stad aan op een alternatieve locatie in de binnenstad, maar schepen An Vandersteene (N-VA) zag buiten verhuizen naar een ontmoetingscentrum in een van de deelgemeenten weinig andere mogelijkheden. Uiteindelijk is men nu toch tot een overeenkomst gekomen en kan de Koninklijke Sint-Lucasgilde een week lang werk laten zien in het Kortrijkse stadhuis. Er zijn verschillende kunstdisciplines aanwezig, van tekenkunst, schilderkunst en aquarel tot glaskunst. Iedereen is er dagelijks welkom van 7 tot en met 15 oktober, telkens van 14 tot 17 uur. (nvh)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier