Sint-Jan Marke brengt ode aan Louis Neefs

We zien de muzikanten en bestuursleden van Koninklijke muziekvereniging Sint-Jan Marke. © EDB
Redactie KW

Koninklijke muziekvereniging Sint-Jan Marke brengt op zaterdag 4 november een hommageconcert aan Louis Neefs, die dit jaar tachtig jaar zou geworden zijn. Onder meer zijn zus Connie is ook van de partij.

“We speelden al lang met het idee van een hommage aan het Vlaamse lied“, stelt voorzitter Johan Vanhoenacker. “We namen contact met Connie Neefs, de zus van Louis. Zij was veel jonger dan haar broer, die verongelukte op kerstavond 1980, en stond daarna veel in voor de zorg van zijn gezin. Connie treedt nog altijd op. Ze brengt voor het concert in OC Marke foto’s en films mee, die zullen geprojecteerd worden. Interactief gaat ze – begeleid door een pianist – met haar overleden broer in gesprek tijdens het concert. Ze zingt ook enkele liedjes van haar broer. Connie is momenteel bezig met een nieuw programma over Louis Neefs.”

Ronny Deprez

Ook Ronny Deprez uit Otegem, die niet aan zijn eerste samenwerking met de Markse muziekvereniging toe is, zingt liedjes van Louis Neefs. “Hij heeft een gelijkaardige warme stem”, aldus Johan.

Op zevenjarige leeftijd zette Ronny Deprez al zijn eerste stappen in de muziekschool, waar hij jarenlang slagwerk, piano en zijn lievelingsinstrument saxofoon speelde. Aan het conservatorium van Gent behaalde hij een Eerste Prijs notenleer. Op zijn zeventiende ontdekte Ronny de wereld van de klassieke zang. Ronny houdt van uiteenlopende muziekgenres en werkte in het verleden al mee aan diverse operetteproducties, harmonie- en fanfareconcerten. In 2009 was Ronny te zien op de Nederlandse televisie als finalist in de muziekwedstrijd ‘Una Voce Particolare’, de klassieke variant op The Voice.

110 jaar

Dirigent Bart Feys arrangeerde de liedjes. “Er worden ook enkele instrumentale stukken gebracht waar Louis Neefs zelf veel van hield“, zegt Bart. Het hommageconcert wou de muziekvereniging brengen in het kader van haar 110-jarig bestaan, dat volgend jaar een apotheose krijgt met een groots evenement. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier