Sinksen in Kortrijk is met succes tweede dag ingegaan

Redactie KW

Het feestgedruis van de openingsavond op vrijdag is nog niet vergeten. De tweede dag van Sinksen 2016 zal de geschiedenis ingaan als die ‘met toch veel volk ondanks het frissere weer’.

Al kort na de middag trok veel volk richting Begijnhofpark voor Adventure Kinderparadijs: tal van avontuurlijke activiteiten en veel animatie. De opbrengst gaat naar het goede doel ZOWE, Zorgzaam Werk. Een van de topattracties was voor de allerkleinsten die op een ‘echte racewagen’ konden rijden.

Voor de jongelui vanaf 16 jaar kon gevoetbald worden in het allereerste Belgisch Kampioenschap Bubbleball. “Dat is een vorm van minivoetbal waar je ‘beschermd’ wordt door een grote doorzichtige opgeblazen plastieken bal”, zegt organisator Felix Ameye. Alexander, Detlev, Julo, Mattias, Olivier, Ruben en Sam traden aan voor Den Bras. “Het is nu ‘maar’ voor het Belgisch Kampioenschap, maar wij gaan later zeker voor het Europees”, grapt Mattias. Leuk detail: de mama van Felix, kunstenares Mie Bogaerts, maakte de trofee.

Sinksen in Kortrijk is met succes tweede dag ingegaan

Ook op het Schouwburgplein was een en ander te doen. Daar heeft tot laat in de nacht het gratis Buddha Bash Festival plaats voor jong talent. Jurgen, Guido, Steven en Dries kwamen speciaal voor The Lumbers. “We zijn allemaal muziekliefhebbers en ontdekken graag jong talent. Het is fantastisch dat de stad voor deze muzikale jongeren plaats maakt”, zeggen ze. Zaterdagavond staan nog Guy Swinnen, Soulshakers, dj TLP en 2EMPRESS op het programma. Zondag staan onder meer de paradepaardjes van Sinksen 2016 op het programma: de rommel-, antiek- en jaarmarkt in het centrum en Oasis en 1001 Nachten op de site van de Broelkaai.

Sinksen in Kortrijk is met succes tweede dag ingegaan

(PVH – foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier