Siberisch kunstenares geïnspireerd door Spilliaert

Kunstenares Ka Ko bij haar werk 'Promenade in Oostende, zomer 2016' geïnspireerd op Spilliaerts 'Duizeling'. © ML
Redactie KW

In het project Duo van het Oostendse Mu.ZEE laat een bezoeker zich inspireren door of gaat de confrontatie aan met een bestaand werk uit de collectie van het museum. Deze maand presenteert Ka Ko er haar ‘Promenade in Oostende, zomer 2016’ geïnspireerd op een werk van Léon Spilliaert.

Ka Ko is een 29-jarige kunstenares afkomstig uit Irkoetsk in Siberië. Tijdens haar opleiding tot tolk Frans-Engels-Russisch verbleef ze één jaar in ons land als Erasmus studente. Ze leerde hier haar toekomstige man kennen en sinds 8 jaar woont de ondertussen moeder van twee zoontjes nu in Antwerpen.

Over haar tentoongestelde werk ‘Promenade in Oostende, zomer 2016’ zegt ze:”Toen we in juli op vakantie aan de kust waren, ging ik Mu.ZEE bezoeken. Léon Spilliaert was voor mij een ontdekking. Vooral zijn werk ‘Duizeling’. Deze krachtige combinatie van zwart en wit. Dat heeft me betoverd. Ik bleef maar staan kijken… Zelf werk ik heel graag met inkt in een abstracte stijl. Dus ‘Duizeling’ heeft me geïnspireerd om ook zo’n trap van zwart en wit te creëren. Maar bij Spilliaert zijn de trap, de wind en de zee concreet, terwijl mijn abstracte trap ook de Noordzeegolven is waarmee de wind speelt.”

Het werk van Ka Ko vind je tot eind mei op tussenverdieping 0A.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier