Servers plat op eerste Pokémon Go-event in Oostende

Ze kwamen van ver, de Pokémontrainers. "Zelfs Nederlanders komen mee zoeken." © DJ
Redactie KW

Zo’n 200 mensen kwamen zaterdag samen aan de Drie Gapers in Oostende voor het eerste Pokémon Go-event van het land. Klaar om zes uur lang Pokémons te vangen in de hele binnenstad. Een succes, tot de servers het lieten afweten.

Pokémon Go, nu al dé hype van het jaar, is sinds gisteren ook beschikbaar in ons land. In Oostende werd het eerste Pokémon Go-event van het land georganiseerd. Zo’n 200 deelnemers zakten af naar het startpunt, de Drie Gapers. “Een onverwacht succes. Het was een gek idee om dit avontuur te lanceren op Facebook, maar zo’n grote respons hadden we niet verwacht. De spelers komen uit het hele land: Leuven, Limburg, Kortrijk. Zelfs enkele Nederlanders die hier op vakantie zijn nemen deel”, zegt initiatiefnemer Matias Van Belle.

De organisator overlegde met de politie om het parcours vast te leggen. Onder andere aan De Drie Gapers, het Koningspark, de zeedijk, de Visserskaai, het Sint-Petrus-en Paulusplein, ‘t Bosje, en het Leopoldpark was het bedoeling om aan de Pokéstops zoveel mogelijk items op te eisen, Pokéballen te smijten en Gyms te claimen, te versterken en te trainen.

Servers plat op eerste Pokémon Go-event in Oostende
© DJ

Maar de servers raakten overbelast, en rond 15 uur was Pokémon Go offline. Een hackerscollectief beweerde achteraf dat zij de oorzaak waren van het probleem. “Jammer, want hierdoor haakten enkele spelers af. Toch bleven we nog met een grote groep samen tot het einde. Dit initiatief was meer dan Pokémon Go alleen. Het sociale aspect was minstens even belangrijk. Iedereen praatte met elkaar, we hebben met zijn allen nieuwe vrienden gemaakt. We denken er nu al om nog deze vakantie een tweede editie te organiseren”, besluit Matias Van Belle.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier