Sebastiaan Geeraert serveert elke zondag een glimlach bij het ontbijt

Lauwenaar Sebastiaan Geeraert een ontbijtcartoon, di (Foto CB)
Redactie KW

Elke zondagmorgen serveert Lauwenaar Sebastiaan Geeraert een ontbijtcartoon, die door vrienden en volgers op Facebook of Instagram erg gesmaakt wordt. Gewapend met een uitwisbare stift en ingrediënten uit de keuken schudt hij een cartoon uit zijn mouw waarmee hij veel mensen bij hun zondagse ontbijt een glimlach bezorgt.

Sebastiaan Geeraert (31) is grafisch ontwerper bij een marketingbureau in Oostende en illustrator en cartoonist in bijberoep. Hij ontwerpt speels drukwerk met een creatieve insteek, gaande van logo’s en folders tot geboortekaartjes en huwelijksuitnodigingen. “De ontbijtcartoons zijn eerder toevallig ontstaan”, vertelt hij. “Op een zondagmorgen tekende ik op onze witte keukentafel een ventje met de tekst ‘smakelijk’ erbij.”

“Ik maakte er een foto van, postte die op Facebook en kreeg meteen toffe reacties van vrienden. De daaropvolgende zondagen nam ik een deel van mijn ontbijt en tekende rechtstreeks op de tafel of op mijn bord een cartoon rond dat ontbijt. Toen ik eens een zondag oversloeg, kreeg ik meteen heel veel vragen waarom er die dag geen cartoon was. En zo is het ontbijtmopje een vaste zondagse rubriek geworden.”

Keukeningrediënt

“Het idee achter de cartoon is om de zondag met een glimlach te starten”, zegt Sebastiaan. “In veel gezinnen is het zondagse ontbijt een speciaal moment, waarop iedereen voor één keer ‘s ochtends samen aan tafel zit. Ik zoek een geschikt ingrediënt in de keuken en met een leuke woordspeling maak ik een mopje. Ik teken de cartoon ook letterlijk buiten mijn tekenblad en probeer hem altijd om 8 uur ‘s morgens de wereld in te sturen. Het is altijd leuk om te zien welke reacties je krijgt, zeker als die van bekende mensen komen. Zelfs Jeroen Meus en Peter Van de Veire volgen mij op Instagram.”

“Volgende maand breng ik Levende vers 1 uit, een boek in eigen beheer waarin al die ontbijtcartoons verzameld zijn. Ik hoop dat veel mensen het als cadeau onder de kerstboom leggen. De cartoons zijn ook een ideale manier om reclame te maken voor mijn grafisch ontwerpbureau Sezart! Met humor die drempelverlagend werkt, wil ik de mensen op een speelse manier overtuigen om een beroep te doen op mijn diensten als illustrator. Ik maak ook live tekeningen op evenementen of in winkeletalages. Ik teken dan alles wat ik rondom mij zie gebeuren. Zo ben ik voor Beaulieu eens op een beurs in Duitsland gaan tekenen en ook op Summer@Lauwe tekende ik op twee grote canvassen.”

(Carlos Berghman)

Het boek Levende vers 1 kost 20 euro. Bestellen kan via info@sezart.be. De ontbijtcartoons volgen kan op https://www.facebook.com/sezart.illustraties of op instagram @sgeeraert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier