Scouts wint go-kart race ‘Menen Ontspoord’ op ‘Dag van de Jeugdbeweging’

Redactie KW

Zaterdagmiddag vond in Menen in het kader van de Dag van de Jeugdbeweging een go-kart race plaats.

Normaal werd jaarlijks een vlottentocht georganiseerd in kader van de Dag van de Jeugdbeweging, maar dit jaar was er een verandering van programma. “In kader van Dag van de Jeugdbeweging organiseren wij dit jaar een go-kart race”, vertelt Jonathan Depoot, medewerker bij de jeugddienst van Menen. Zaterdag vond deze wedstrijd plaats. “Maar liefst zes verschillende verenigingen deden mee en vormden tien ploegen”, glundert Jonathan. “De reacties zijn heel positief.”

Schepen van Jeugd, Griet Van Ryckegem, reikte de prijs uit. Op de vierde plaats staat het Rode Kruis dat de troostprijs krijgt: een grote lolly met daarin kleine lolly’s. Op de derde plaats staat groep 2 van KSA Menen, dat een waardebon krijgt van ?50. Groep 2 van Chiro Menen verovert de tweede plaats, zij winnen een waardebon van 75 euro. De eerste plaats is voor de Scouts, zij winnen een barbecue op hun kamp.

Scouts wint go-kart race 'Menen Ontspoord' op 'Dag van de Jeugdbeweging'

“Wij zijn heel blij met deze prijs, maar we gingen ook volledig voor de overwinning”, vertelt Kasper-Jan Denolf, groepsleider van de Scouts. “We vonden het een leuke vervanging van de vlottentocht. De tocht ging niet altijd door omwille van weersomstandigheden. Hier is het ook een schitterende locatie. Het wordt een lekkere barbecue op kamp”, aldus Kasper-Jan. (TDL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier