Schrijver Geert De Kockere schrapt meet and greet na geringe respons

Redactie KW

De man wilde zijn zilveren jubileum als schrijver vieren, maar de fans waren blijkbaar minder enthousiast.


Geert De Kockere is onder meer bekend van ‘Eefje Donkerblauw’, maar ook van zijn gedichten, zijn ‘Boeketjes’ en ‘Tuingedichten’. Hij lanceerde ook www.verversme.com, waar iedereen buttons kan downloaden die elke dag linken naar een ‘vers versje’. Intussen is de schrijver 25 jaar bezig en verzamelde hij op Facebook 10.000 ‘fans’. Reden genoeg om dat te vieren en onder impuls van zijn fans die om een feestje riepen, organiseerde hij een meet&greet in een kasteel in Tielen, voorzien voor 20 september.

Helaas blijkt de werkelijke bereidwilligheid van de lezers om ook tot daar te komen eerder gering, zodat De Kockere het feest moet afgelasten. De schrijver toonde zich in een mededeling op Facebook én in zijn profielfoto toch enigszins teleurgesteld. “Zijn mijn dagelijkse gedichten niet mooi meer? Ontroer ik niet genoeg meer? Ben ik afgezaagd? Snik … Of ik nu ontroostbaar ben? Ja, eigenlijk wel … “, klinkt het. Waarna een oproep volgde om massaal Boeketjes te kopen om hem er weer bovenop te helpen.

“Ik moet deze dag helaas met slecht nieuws beginnen: gezien de geringe interesse voor een Meet&Greet heb ik besloten om die af te gelasten. Geen feest dus op 20 september in het kasteel in Tielen. Soms moet een mens ook al eens een minder plezante knoop durven doorhakken. Ik ben al om te beginnen geen echt feestbeest, maar gezien de roep hier voor een feestje naar aanleiding van de 10.000ste fan én mijn zilveren jubileum als auteur, gooide ik mij toch vol vuur in de strijd. En dankzij ‘jonkvrouw’ Inge werd het ook allemaal concreet en zelfs mooi: een heus privékasteel! Maar de interesse blijkt eerder matig (om het zacht uit te drukken), te matig om ermee door te gaan. Het zou niet schoon zijn en ook een financiële kater worden. Met veel spijt in het hart heb ik dus gisteravond besloten om het feestje voor onbepaalde tijd uit te stellen. En daarna heb ik mij op mijn flessen whisky gestort.

En ja, nu zit ik hier een beetje triest voor me uit te staren en vraag mij af waar jullie enthousiasme van het eerste uur toen het idee werd geopperd, is gebleven? Heb ik mij aan jullie mispakt? Zijn mijn dagelijkse gedichten niet mooi meer? Ontroer ik niet genoeg meer? Ben ik afgezaagd? Snik … Of ik nu ontroostbaar ben? Ja, eigenlijk wel … Tenzij jullie nu allemaal een Boeketje kopen en zo bewijzen dat jullie mij toch nog graag zien …”

(FV)

>> www.boeketjes.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier