Schouwburgzaal Gildhof Tielt opnieuw tijdelijk gesloten

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Na nieuwe luchtmetingen moet schouwburg Gildhof in Tielt opnieuw (tijdelijk) de deuren sluiten, zo kreeg het zaterdagmiddag te horen.

Op basis van een viertal verschillende, gunstige metingen en positieve rapporten van de externe preventiedienst Mensura en Vinçotte werd het Cultuurcentrum Gildhof na de dakwerken en de daarmee gepaard gaande asbestverwijdering midden september opnieuw in gebruik genomen.

Op vraag van de arbeidsinspectie werden deze week bijkomende luchtmetingen uitgevoerd. Het betreft metingen die gebeurden bij een simulatie van een voorstelling waarbij onder meer een technieker een meettoestel op het lichaam droeg. In tegenstelling tot de eerdere metingen overschrijden deze resultaten enkele voorgeschreven normen. De richtlijnen van het Toezicht Welzijn op het Werk verbieden dat er onder deze omstandigheden gewerkt wordt op het podium van de theaterzaal. Dit betekent dat de theaterzaal helaas tijdelijk buiten gebruik is en dat de voorstellingen die gepland zijn voor de komende dagen niet kunnen doorgaan.

De voorstelling van zaterdagavond, “deWattman” door De Koloniemt en Vic De Wachter, vindt plaats in Theater Malpertuis (Stationstraat 25). De operettevoorstelling “Musketiers in ‘t klooster” van A Tempo kan zondagmiddag niet plaatsvinden en wordt verplaatst naar een latere datum.

De tickets blijven geldig. Alle andere activiteiten in het CCG die plaatsvinden buiten de theaterzaal gaan door zoals gepland. Ook voor Foyer De Scène verandert er niets. (AVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier