Schotse Beatles laten zich niet afschrikken door wat regen

Miguel Vandenbouhede met de vier (Schotse) Them Beatles © FRO
Redactie KW

De Paulusfeesten blikken bovendien nog vooruit naar een spetterend slotweekend.

Oostendenaar Miguel Vandenbouhede is programmamaker van de Paulusfeesten 2015, maar beroepshalve is hij weersvoorspeller bij de Belgische luchtmacht, de Meteowing in Koksijde. Donderdag verwachtte hij, net als zijn collega’s, storm en regen boven Oostende. Gelukkig was het minder erg. Voor de komende dagen, het slotweekend van de 43ste Paulusfeesten, voorspelt Miguel een droge hemel boven het Visserskwartier.

“Tot een uur voor het optreden van Them Beatles regende het nog, maar de trouwe fans van de jaren ’60 waren op de afspraak”, aldus Miguel. “We hadden uiteraard meer volk verwacht, maar het concert was grandioos. De nummers, de sound, de looks, het klopte allemaal en iedereen zong mee uit volle borst met al de superhits van de Fab Four. Them Beatles klinkt heel origineel. Na zes jaar optreden heeft deze Schotse groep zeker al meer de Beatles-nummers gespeeld dan Georges, Paul, John en Ringo zelf.”

“Wat het weekend betreft, kan ik, als ervaren weerman bij de Meteo-Wing, verzekeren dat het droog blijft in Oostende”, aldus nog Miguel. “Vrijdagavond is het party-time met The Skadillaks Band en Stu Bru’s ‘Was het nu 80, 90 of 2000’. Zaterdag verwachten we de jeugd én de senioren voor The Trailers, Circo en uiteraard The Scabs met Oostendenaar Willy Willy en Guy Swinnen. Zondag starten we de feestelijkheden met Out Of Service en Wendy ‘Tina Turner’ Van Wanten Deze rasmuzikanten brengen pure rock en met Wendy erbij hebben ze extra troeven op het podium. Daarna volgt Oostende zingt met massale samenzang en het slotakkoord wordt gebracht door Revenge 88, de band van Dubbe, die enkele bekende gastvedetten meebrengt. Het wordt een afsluiter van formaat!”

(FRO)