Schilderkunst van Herman en Herman in Oeren

Het was een druk bijgewoonde vernissage in het kerkje van Oeren. "We zijn trots dit te kunnen doen", zeggen Herman en Herman, op de foto in het midden. © AB
Redactie KW

In het kerkje van Oeren loopt nog tot en met 31 juli een tentoonstelling van Alveringemse kunst. Stavelnaar Herman Rombaut en Bevernaar Herman Pannecoucke exposeren er hun quasi integrale collectie van de voorbije drie jaar.

Toen hij 20 jaar geleden nog aan de kust woonde, exposeerde Herman Rombaut al een keer in het pittoreske kerkje van Oeren. Toen waren het nog landschappen die uit zijn penseel kwamen, tegenwoordig zijn het abstracte schilderijen. Zonder titel. “Men ziet erin wat men er wil in zien”, zegt Herman, die in Oeren maar liefst zestig werken laat zien. Omdat Herman vreesde dat het kerkje niet gevuld zou raken met zijn werken, vroeg hij een andere Herman om er samen met hem te exposeren. En zo bracht ook Herman Pannecoucke, woordkunstenaar, muzikant en presentator uit Beveren 38 schilderijen naar Oeren. Hun stijlen zijn even verschillend als de dag en de nacht.

“Ik schilder over wat ik graag zie”, glimlacht Herman Pannecoucke. “Dat zijn vrouwen, landschappen en jawel oude deuren. Nog tot en met 31 juli is deze tentoonstelling gratis te bezoeken, dagelijks tussen 10 en 12 en van 14 tot 18 uur.”

(AB – foto AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier