Scherven en Mainstream Music Band brengen totaalspektakel ‘Be our Guest’

De muzikanten van Mainstream Music Band en de acteurs, zangers en dansers van Scherven die meedoen in 'Be our Guest'. © EDB
Redactie KW

Met ‘Be our guest’ pakt jeugdtheater Scherven samen met Mainstream Music Band dit weekend in OC De Wervel uit met een totaalspektakel rond Disney. De twee voorstellingen waren in een mum van tijd uitverkocht.

“We werken al enkele jaren samen met Mainstream Music Band (MMB)”, begint Ine Vanantwerpen, die het theater samen met Christophe Van Asten regisseert. “We staan in hun bar tijdens hun eindejaarsconcert in Aalbeke.” Doorheen de jaren leerden de bestuursleden van de twee verenigingen elkaar beter kennen en al enkele jaren wordt er gesproken om eens een samenwerking op poten te zetten. “Nu was het ideale moment hiervoor gekomen. We kozen voor Disney als gemeenschappelijk thema”, zegt Ine.

“MMB zorgt onder leiding van Tom Vandersarren voor het muzikale gedeelte. Het wordt een totaalspektakel waar ‘be our guest’ heel letterlijk gezien wordt en de gasten ook verwend worden op lekker eten.”

Climax

Er worden de hele avond fragmenten uit Disneyfilms van vroeger en nu gebracht. MMB opent het geheel met muziekstuk ‘Be our Guest’. “De zaal is volledig ingekleed in Disneystijl en er staan hapjes op tafel”, stelt Ine. “Het eerste deel bestaat enkel uit theater. Tijdens de eerste pauze wordt het hoofdgerecht opgediend. Ook hier blijven we in ons thema.”

“Het tweede deel wordt opgebouwd met nummertjes die gespeeld worden en zang door de oudsten”, vervolgt Ine. “Hier is er ook nog puur theater te zien. Tijdens de tweede pauze krijgen de gasten een dessert. Het derde deel vormt de climax met theater, zang en dans en nog meer werk door de MMB.”

Voor de choreografie van de dansen werd een beroep gedaan op Eefje Willems, een danscoach die de vereniging via Open Doek – de vereniging van Amateurkunsten – kon strikken. Tom Hillewaere en Griet Samain, die vaak optreden met MMB, zingen ook.

Eindejaarsconcert

De twee voorstellingen van vrijdag en zaterdag zijn volledig uitverkocht. Wie toch een deel van deze voorstelling nog wil zien, kan op vrijdag 24 en zaterdag 25 november terecht in OC Aalbeke, waar het derde deel van dit weekend, dus met de mensen van Scherven, opgenomen wordt in het eindejaarsconcert van MMB. Kaarten kunnen besteld worden via de website. (EDB)

(EDB- foto EDB)