Sarah Platteau uit Vlamertinge waagt haar kans in The Voice van Vlaanderen

© The Voice van Vlaanderen
Redactie KW

De 29-jarige is vrijdagavond te zien tijdens de ‘blind auditions’ en zal proberen de jury te overdonderen met haar versie van ‘Many Shades Of Black’ van The Raconteurs.

Haar deelname aan The Voice van Vlaanderen komt niet helemaal uit de lucht gevallen. Als zangeres van Smoking General voelt ze zich als een vis in het water op een podium met een micro in haar handen. “De reden dat ik meedoe is dan ook vooral om een beetje promo te maken voor de band”, zegt Sarah. “We spelen rock-‘n-roll en zijn al een jaar bezig. Ondertussen hebben we toch al een 12-tal optredens gespeeld. Ik hoop door in de kijker te komen in The Voice van Vlaanderen meer speelmogelijkheden te kunnen versieren voor de band.”

Ingeschreven door vriendin

Sarah schreef zichzelf niet in, wel haar vriendin Katrine Demeulenaere. Ondertussen heeft ze al een heel parcours afgelegd. “Voor ik aan de blind auditions mocht meedoen, moest ik eerst een viertal workshops volgen en al een paar keer zingen voor een jury”, zegt Sarah, die trouwens niet voor de eerste keer meedoet aan een talentenjacht op de televisie. “Ik heb ook al eens meegedaan aan X-factor, maar dat is al heel lang geleden.”

Veel mag Sarah voorlopig niet zeggen over haar deelname, maar wel met welk liedje ze de jury heeft proberen te overtuigen van haar zangkwaliteiten. “Dat was ‘Many Shades of Black’ van The Raconteurs. Het is misschien niet zo’n bekend nummer, maar er wordt al genoeg mainstream muziek gezongen in het programma. Ik vind het een lekker nummer van een ondergewaardeerde groep. Het is goed dat de mensen eens iets anders horen.”

“Liefst bij Regi”

Of en welke juryleden zich zullen omdraaien vrijdag, daarover houdt Sarah de lippen stijf op elkaar. Als ze vooraf mocht kiezen wie ze het liefst zou zien omdraaien, dan gaat Sarah voor de verrassende keuze. “Dan zou ik zeggen Regi”, zegt Sarah. “Ik vind dat wel een sympathieke gast. Bent Van Looy is ook goed, maar bij Koen (Wauters, red.) of Axelle (Red, red.) zou ik niet passen. Dat is niet echt mijn dada.”

(TOGH)