Samme Raeymaekers uit Brugge gaat in 2018 het Dansens Hus in Oslo leiden

Redactie KW

Sinds 2006 is hij dansprogrammator van Concertgebouw Brugge

Van 2001 tot 2006 was Samme Raeymaekers verbonden aan het Cultuurcentrum Brugge als programmator-assistent en later als programmator dans, theater en muziek. Sinds 2006 is hij dansprogrammator van Concertgebouw Brugge. In het kader van een dansconvenant met de Stad Brugge coördineert hij ook het festival December Dance, een samenwerking tussen Cultuurcentrum Brugge en Concertgebouw Brugge. Sinds 2016 programmeert hij bovendien ook het reguliere dansaanbod in het Cultuurcentrum Brugge, waardoor ‘Dans in Brugge’ ontstond: een overkoepelend dansaanbod dat met een 40-tal dansproducties per jaar Brugge stevig op de internationale kaart van de dans plaatst.

Diverse ervaringen uit de Brugse context zoals de kwaliteit van het aanbod, het zoeken naar synergieën bij samenwerkingen, de diversiteit van kwaliteitsvolle podia, het opbouwen van een publiek en het internationale perspectief en netwerk, sterken zijn ambities bij zijn nieuwe opdracht als algemeen en artistiek directeur van het Dansens Hus in Oslo. Dansens Hus is dé hotspot voor hedendaagse dans in Scandinavië en presenteert op verschillende podia een ruime en diverse waaier aan nationale en internationale dansvoorstellingen.

Raeymaekers ruilt na 17 jaar Brugge voor Oslo vanaf augustus 2018. Tot dan blijft hij zich in zetten voor Dans in Brugge en zal het dansprogramma 18-19 en December Dance 18 nog volledig vormgeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier