Sam Van De Caveye uit Oostkamp aast vanavond op een plaatsje in ‘The Band’

Sam Van De Caveye. (Foto VTM) © The Band
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Sam Van De Caveye (26) uit Oostkamp waagt straks zijn kans in het VTM-programma ‘The Band’. “Wat er ook gebeurt, ik zal mijn eigen muziekgroep ‘Lajos & The Gang’ nooit laten vallen”, zegt hij.

In het tv-programma ‘The Band’ gaan VTM en FOX Nederland op zoek naar goeie stemmen, om een fonkelnieuwe, volledig mannelijke én Nederlandstalige popgroep te vormen. Tijdens de audities waagt Sam Van De Caveye (26) uit Oostkamp vanavond, vrijdagavond 10 maart, zijn kans.

Podiumvrees, daar zal Sam alvast geen last van hebben. “Ik heb nog toneel gespeeld en heb ook al jaren een coverbandje: ‘Lajos & The Gang'”, vertelt de jonge Oostkampnaar. “Dat vond zijn oorsprong in KSA Ten Rode in Oostkamp. Rond het kampvuur schreven we met enkele vrienden wat typische Nederlandstalige KSA-nummers en we noemden onszelf ASK – het omgekeerde van ‘KSA’. Met de gitarist bleef ik een goed contact onderhouden en daaruit kwam ‘Lajos & The Gang’ voort. We brengen Nederlands- en Engelstalige nummers, een mix van covers en eigen uitwerkte songs. Voor de ambiance steken we alles steken in een tof jasje.”

Vlees

De Oostkampse zanger werkt momenteel als vertegenwoordiger bij Good Meat, een bedrijf dat vlees levert aan restaurants. Wat zijn de muzikale ambities als hij straks een plaatsje in ‘The Band’ zou krijgen? “Mijn ambitie is doen wat ik graag doe. En momenteel doe ik mijn job heel graag. En ik wil me vooral blijven amuseren. Als ik de kans krijg, zou ik dankzij de lessen en coaching een grote sprong voorwaarts kunnen maken als zanger en die moet ik dan grijpen. Maar stoot ik niet door naar ‘The Band’, dan heb ik nog altijd mijn eigen groepje. Die zal ik trouwens nooit laten vallen. Wat er ook gebeurt en hoe druk het ook zou worden, ik zal altijd tijd vrijmaken om met mijn vrienden te blijven spelen.”

Sam Van De Caveye brengt vrijdag ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis. “Een typisch kampvuurnummer. Hopelijk kan ik daarmee doorstoten naar de volgende ronde,” besluit hij.

(ON – Foto VTM)