Salto wordt wandelparcours met meer dan twintig acts in Menen

Redactie KW

Salto pakt dit jaar in Menen uit met heel wat bijzondere acts. In een wandelparcours van ongeveer 1 kilometer kun je meer dan twintig verschillende acts vinden. Neem daarbij nog de veelheid aan terrasjes, foodtrucks, muziek en sfeer en het plaatje is af.

Salto vindt plaats op 9 juli en wordt georganiseerd door schepen Griet Vanryckeghem, Chiel Vandenberghe, Bart Bogaert en Philippe Seys. “Salto is er voor en door de inwoners van Menen”, vertelt Chiel. “Dit jaar zijn we er in geslaagd veel verenigingen bij ons stadsfestival te betrekken.”

Er komt een wandelparcours waarin men kan proeven van allerlei cultuur, genres en stijlen. “Dit jaar is de link met de stad erg duidelijk”, vertelt schepen Vanryckegem. “We gebruiken de mooiste plaatsen van Menen als setting bij verschillende acts.”

Als kers op de taart is er een speciale act van Guido Belcanto. Hij gaat in samenwerking met het Sinjakoor een vijftal nummers brengen die bewerkt zijn door Hans Primus. Het koor oefent alvast regelmatig onder begeleiding van de dirigent Jacques Lecluyze.

Ook de afsluitende dj is ondertussen bekendgemaakt. Dat wordt niemand minder dan DJ Zaki die zowat de peetvader is van de Belgische dj’s. “Beleving, vernieuwend, verrassend, kindvriendelijk en voor iedereen toegankelijk. Dat zijn de kernwoorden waarmee we Salto willen omschrijven”, besluit Chiel.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier