Rumbekenaar schittert in première van War Horse

De hoofdcast met tweede van rechts Yves Bondue. © FODI
Redactie KW

Yves Bondue is met en zonder accordeon te zien als zanger en verteller op het podium.

Op zondagnamiddag 17 mei had in de Stadsschouwburg van Antwerpen de première plaats van War Horse, de sensationele productie met levensechte paarden van het Britse National Theatre in samenwerking met de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company.

Johan Verstreken uit Oostende had zijn petekind uit Bredene - het jongetje heet trouwens ook Johan - meegenomen naar de première.
Johan Verstreken uit Oostende had zijn petekind uit Bredene – het jongetje heet trouwens ook Johan – meegenomen naar de première.© FODI

Het verhaal gaat over de zestienjarige Albert, die zijn geliefde paard Joey ziet vertrekken naar de Eerste Wereldoorlog omdat zijn vader het paard verkocht voor 100 pond. Ook tijdens de première werd er menig traantje weggepikt. Eén van de castleden is Yves Bondue uit Rumbeke, die als een rode draad doorheen het theaterstuk met en zonder accordeon zingt en vertelt op het podium.

Jeroen Maes (rechts - uit Brugge) kwam in het gezelschap van Brecht Callewaert (midden, afkomstig uit Desselgem) en Door van Boeckel.
Jeroen Maes (rechts – uit Brugge) kwam in het gezelschap van Brecht Callewaert (midden, afkomstig uit Desselgem) en Door van Boeckel.© FODI

De Vlaamse topcast bestaat ook nog uit onder andere Kobe Van Herwegen, Guillaume Devos, Mark Tijsmans, Els de Schepper en Soy Kroon. War Horse is slechts vier weken te zien in Antwerpen.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier