Rumbekenaar Davy Pattyn werkt aan zangcarrière

Davy Pattyn kennen ze in muzikale kringen vooral als Rocky Davis. (Foto Jos) © Jos Bogaerts
Redactie KW

Zingen is altijd al een grote passie geweest voor Davy Pattyn, maar pas sinds ruim een jaar werkt hij actief aan zijn zangcarrière. Hij doet dat onder de naam Rocky Davis. Hij brengt de betere rockklassiekers van vroeger, met een lichte voorkeur voor Elvis Presley, de muzikale held van Davy. “Ik vind het vooral belangrijk dat het publiek zich amuseert, meer moet ik niet hebben”, vertelt de zanger.

Davy Pattyn (36) is samen met Anouchka Deceuninck, de kleine Nigel Dewanckele vervolledigt het gezin. Beroepsmatig doet Davy telkens de nacht als chauffeur en magazijnier bij Soubry. Overdag heeft hij één grote hobby: zingen.

“Ik zing al van toen ik nog heel klein was”, begint hij te vertellen. “Voor familie en vrienden, vooral privé dus eigenlijk. Ik weet dat ik op mijn zesde ooit ook een keer gezongen heb op de wijkfeesten in de Mandellaan, een liedje van Will Tura. Ik kreeg na afloop toen een boeket bijna groter dan mezelf. Het was een plezante tijdsbesteding waar ik veel mee bezig was. Ik luisterde naar liedjes, nam ze op van de radio, volgde vijf jaar muziekschool en piano en deed zelfs mee aan playbackwedstrijden. Op een bepaald moment ben ik daar echter mee gestopt, ik weet ook niet meer waarom…”

Kansen krijgen

Tot enkele jaren geleden, toen hij in Marke op de Sinksenfeesten de kans kreeg om als voorprogramma enkele liedjes te zingen. “Dat was een fantastische ervaring, ik kreeg op slag de smaak opnieuw te pakken. Het speet me zelfs dat ik ooit opgehouden was met zingen. Mijn ouders zijn goed bevriend met Dina Rodrigues, een andere zangeres uit Roeselare. Via haar management kreeg ik de kans om meer op te treden. In La Palma, op Krottegem, een keer in Blankenberge, enz. Allemaal leuke ervaringen, ook de komende maanden staan er nog een aantal optredens op het programma”, gaat Davy verder.

“Vooral sinds een jaar zit alles in een stroomversnelling. Toen heb ik werk gemaakt van een Facebookpagina en een website, allemaal zaken die wel belangrijk zijn. Het is iets waar veel tijd in kruipt, maar het is gewoon zo plezant om te doen”, klinkt het.

“Ik zing vooral rock, maar dan van vroeger. De klassiekers zeg maar. Van Jerry Lee Lewis tot de king, Elvis Presley. Al ben ik flexibel genoeg om me aan te passen aan het publiek. Bij een iets ouder publiek weet ik dat ze erg veel van Nederlandstalige muziek houden en dan probeer ik dat ook te brengen. Soms steek ik er zelfs wat country in. Met één nummer heb ik altijd succes: Achy Breaky Heart van Billy Ray Cyrus. Om de een of andere reden willen de mensen dat liedje sowieso altijd horen. Het publiek moet zich amuseren, dat is het belangrijkste. Dan ben ik ook content.”

Voor Davy zelf is Elvis Presley zijn grote idool. “Toen ik zestien was, kocht ik een eerste cd van Elvis en ik was meteen verkocht, die heb ik toen echt plat gespeeld. Ik verzamelde alles en ben zelfs naar Graceland getrokken om er de geest van de king te ontdekken. Ik had de kans om er met enkele van zijn muzikanten te spreken, een unieke ervaring. Ik ben blij dat ik die reis ondernomen heb.”

Eigen album

Naar de betekenis van Rocky Davis als artiestennaam hoeven we niet lang te zoeken. “Ik hou van rock ‘n roll en Davis is een iets passendere versie van Davy, zo simpel is het”, lacht hij. “Ik hoop de komende periode nog heel veel te kunnen optreden. Daarnaast hoop ik in 2017 een cd te kunnen opnemen met allemaal bestaande rock ‘n roll nummers waar ik dan mijn eigen toets aan geef. De klassiekers in een modern jasje gestoken”, besluit Davy. (TD)

Alles over Rocky Davis op zijn website www.rockydavis.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier