Rumbeke Posse strijdt voor een onafhankelijk Rumbeke

Vette C, Nonkel M en Slagmeester Rute, in het dagelijks leven beter bekend als Kristof Carrein, Kristof Maddelein en Kris Deruyttere verkondigen het Rumbeeks evangelie op 31 maart. (GF) © (GF)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Liefhebbers van op en top Rumbeekse hiphop moeten op 31 maart in het Fabriekspand zijn. Die avond treedt Rumbeke Posse eindelijk nog eens op ‘na een wereldtournee van acht jaar’ voor eigen publiek. De drie beloven alle grootste hits ten berde te brengen!

Het zijn hoogdagen voor de West-Vlaamse hiphop. Op het moment dat ‘t Hof van Commerce Kortrijk onveilig maakt met hun verjaardagstournee, staat Roeselare in vuur en vlam voor Rumbeke Posse, het hiphopcollectief gegroeid uit Scouts Parsifal uit Rumbeke. Acht jaar na hun vorig optreden, staan ze op zaterdag 31 maart in het Fabriekspand. Of hoe Rumbeke het even overneemt in de Rodenbachstad. “Na een onafgebroken wereldtournee van acht jaar treedt Rumbeke Posse eindelijk nog eens op in de streek waar het voor hen allemaal is begonnen. Een unieke kans die geen enkele husmoat wil missen”, valt er te lezen op de Facebookpagina van Vette C, Nonkel M en Slagmeester Rute, in het dagelijks leven beter bekend als Kristof Carrein, Kristof Maddelein en Kris Deruyttere. De drie zijn ondertussen veertigers, maar hebben nog altijd heel veel enthousiasme om Rumbeke al hiphoppend te vertegenwoordigen.

Republiek Rumbeke

De groep ontstond eerder toevallig in 1997 en kent zijn roots bij de Rumbeekse Scouts. Tijdens een weekendje uit met enkele Scoutsvrienden werden voor de fun enkele nummers geschreven. Rappen in het West-Vlaams, op een moment dat er zelfs nog geen sprake was van ‘t Hof van Commerce. Hun bekendste hit is ‘Ten negenen ‘s avonds’. “Het gaat over een avond waarop we affiches gingen hangen en moesten vluchten voor de politie”, klonk het bij Vette C in 2010, van toen is het geleden dat ze nog eens optraden. Andere hits zijn ‘Piekens troef’ en ‘Up en nere’. “Op den duur hadden we een 20-tal nummers. Tijdens de paar optredens die we in al die jaren deden, werden opnamen gemaakt. Op een bepaald moment hadden we zelfs een cd. De thema’s zijn altijd vrij gelijk: het streven naar een eigen republiek Rumbeke.”

Evangelie

“Rumbeke Posse is echt een plezierproject. We amuseren er ons mee en dat is het voornaamste”, aldus Kristof Carrein. Dat ze nu weer (heel even) terug zijn, zorgt voor veel enthousiasme. Heel wat fans hebben 31 maart al met rood in de agenda staan. “Het is een eenmalige show waarbij we ons evangelie willen verkondigen. We hadden er nog eens zin in, bovendien voelen we tegenwoordig goeie vibes in de Roeselaarse scene. Onder meer dankzij het goede werk van Pelzen. We hebben de nummers hier en daar wat herwerkt samen met Dj SNS. JazzDee zal de mixes live doen. Alle bekende hits zullen de revue passeren. We willen er gewoon een fijne avond van maken, een fijn weerzien met de fans van het eerste uur en de nieuwe gelovigen van ons evangelie.”

Op Posse Zaterdag 31 maart speelt JazzDee vanaf 20 uur de plaatjes, Rumbeke Posse staat om 21 uur programmeerd. Daarna is er een afterparty met Monsieur Mathieu en dj SNS. Dresscode een mix van: Jantje Flink (SBS De Vrlieger), KSV Rumbeke, Autohandel Seynaeve, Café De Tonne, Scouts Parsifal en Wu-Tang Clan. Tickets voor geïnteresseerde ‘husmoaten’ kosten 7 x 70 cent + 10 cent stoelgeld (of gewoon 5 euro).

Info en tickets via het gelijknamige Facebook-evenement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier