Rotary Cultuurprijzen uitgereikt in Kortrijk

© JVGK
Redactie KW

Maandagavond maakten Rotary Kortrijk Groeninghe en Rotary Club Kortrijk hun cultuurprijzen 2017 bekend. Balletdansers Sarah Buysschaert en Johanna Maes mochten de Prijs Stedelijk Conservatorium in ontvangst nemen, fotograaf Paul Seys kreeg de Prijs Koninklijke Academie.

Bij de Academie gingen de aanmoedigingsprijzen naar Eli Peeters en Chris Robert. De aanmoedigingsprijzen bij het Conservatorium gingen naar Marie-Louise Dewitte en Gilles Castel. “Het is een mooie aanmoediging om verder te doen waar ik mee bezig ben“, zegt Gilles, die werk van Chopin vertolkte. Hij participeerde met succes in verschillende muziekconcours en won in 2014 een compositiewedstrijd van het Conservatorium.

De aanmoedigingsprijzen bedroegen 250 euro. De laureaten kregen elk 1.000 euro. Precies twintig jaar geleden groeide in de schoot van Rotary Club Kortrijk en Rotary Groeninghe het idee om het culturele leven bij de plaatselijke jongeren te stimuleren en een Rotary Cultuurprijs uit te reiken. De prijs is uitgegroeid tot de belangrijkste referentie voor beginnende kunstbeoefenaars uit de regio.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier