Romantische misverstanden bij Toneelkring Bouckhout uit Wingene

De cast en crew is klaar voor de première. We zien rechtstaand v.l.n.r. Sarah Dewulf, Luc Mulier, Joris Denoo (tekststeun), Kristien Decorte en regisseur José Cordier. Zittend poseren v.l.n.r. Annelies Deprez, Ignace Delodder, Marc Vermandere, Sonja Vanbecelaere en Jana Depouvre. © Foto LDW
Redactie KW

Vanaf vrijdag 16 maart staat Toneelkring Bouckhout op de planken van cc De Feniks met de voorstelling ‘Schat, mag ik je mijn schat voorstellen?’. Het belooft weer een stuk vol komische misverstanden te worden.

‘Schat, mag ik je mijn schat voorstellen?’ wordt de nieuwste productie van Toneelkring Bouckhout. Het is een stuk geschreven door Johan Deckers, in een regie van José Cordier. Het toneelstuk vertelt het verhaal van gynaecoloog dr. Swaenepoel, een drukbezet man. “Zijn vrouw voelt zich wat verwaarloosd en smeedt een plan om hem daarop te wijzen”, legt acteur Ignace Delodder uit. “Ze haalt er een minnaar bij. Maar de reactie bij haar man is toch anders dan ze verwachtte, als hij met een minnares op het toneel verschijnt. Alles loopt natuurlijk uit de hand.

Sociaal contact

Ignace Delodder (59) speelt de rol van Eugène, haarstylist en gelegenheidsminnaar. Voor Ignace is het de vierde keer dat hij met Bouckhout op de planken staat. “Ik wilde altijd al wel toneel spelen, maar met mijn job vroeger ging dat niet. Ik werkte in ploegen, dus ik was niet alle weekends thuis. Dat is wel nodig als je toneel speelt. Nu ik met pensioen ben, heb ik iets meer tijd. Het is ook ideaal om nieuw sociaal contact te leggen. De afgelopen drie jaar speelde ik kleinere rollen, dit jaar is de rol van Eugène wat groter. Eugène is een ambetante haarkapper. Hij ziet de vrouwen graag, maar is toch homo. De vrouw van de dokter schakelt hem in om haar man jaloers te maken.”

Voor Ignace was het even wennen aan de rol. “Het is niet gemakkelijk om een homo te spelen. Het is iets wat je direct moet zien aan de manieren en daar heb ik wel even naar moeten zoeken, maar onze regisseur helpt goed.”

“Bij de vrouwen is er intussen wat jong bloed bijgekomen, maar bij de mannen loopt het moeilijker”

Zijn zus is al lang bestuurslid bij Bouckhout en ook zijn schoondochter staat intussen bij het gezelschap op de planken. “Ik kende de meeste medespelers al van vroeger, omdat ik zelf ook van Wingene ben. Het is wel duidelijk dat het niet eenvoudig is om jonge spelers te vinden. Bij de vrouwen is er intussen wat jong bloed bijgekomen, maar bij de mannen loopt het moeilijker. Oorspronkelijk was mijn rol zelfs geschreven voor een dertiger, maar dat hebben we toch wat moeten aanpassen.”

‘Schat, mag ik je mijn schat voorstellen?’ is een komedie en dat is een bewuste keuze. “We hebben vroeger met ‘In de miroir’ eens een ernstig stuk over de oorlog gespeeld. Maar de mensen vragen zelf naar iets om mee te lachen. Ze gaan graag vrolijk weer naar huis.

Praktisch

Het stuk van Toneelkring Bouckhout gaat in première op vrijdag 16 maart om 20 uur. Ze spelen ook op zaterdag 17 maart, vrijdag 23 maart en zaterdag 24 maart om 20 uur. De voorstellingen van zondag 25 maart en zaterdag 31 maart zijn uitverkocht. Op paaszondag 1 april spelen ze om 20 uur. Alle voorstellingen vinden plaats in cc De Feniks, Beernemstraat in Wingene. Kaarten kosten 8 euro en zijn te bestellen via de website of telefonisch op het nummer 0474 47 42 03.

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier