Rolf Quaghebeur is de nieuwe algemeen directeur van KAAP vzw

Rolf Quaghebeur wordt de nieuwe algemeen directeur van KAAP vzw. © GF
Redactie KW

Rolf Quaghebeur wordt de nieuwe algemeen directeur van KAAP vzw.

Met zijn aanstelling zet KAAP een volgende stap in het consolideren van haar positie en werking als interdisciplinair kunstencentrum in Oostende en Brugge. De raad van bestuur van KAAP selecteerde een aantal kandidaten op basis van een open vacature. Rolf Quaghebeur kwam hieruit als beste kandidaat naar voor. Hij zal de algemene leiding op zich nemen.

Momenteel is Quaghebeur als directeur verbonden aan het Brusselse Argos vzw, dat nationaal geldt als het leidende instituut voor kunstenaarsfilm en -video en een sterke, internationaal erkende expertise heeft op vlak van conservering, productie en ontsluiting.

Door zijn inhoudelijke expertise en zijn ervaring met het leiden van een middelgrote kunstenorganisatie is Rolf Quaghebeur de uitgelezen persoon om het ambitieuze fusieverhaal van KAAP, gestart in 2017, verder af te werken.

Multifunctionele hub tussen kunstenaar en publiek

“Samen met het team van KAAP en met de raad van bestuur wil ik de komende jaren het idee versterken van KAAP als een multifunctionele hub tussen kunstenaar en publiek. We willen kunstenaars stimuleren en het publiek uitdagen”, klinkt het.

Rolf Quaghebeur is niet helemaal onbekend met de organisatie. Momenteel werkt KAAP samen met Argos en Raversyde aan de zomertentoonstelling Un|settled, die vanaf 1 juli in Provinciedomein Raversyde van start gaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier